Desetak hiljada Novosađana dočekalo rokerski Novu 2016. na Trgu slobode

Oko 10.000 Novosađana i onih koju su za doček Nove godine odabrali Novi Sad okupilo se na Trgu slobode u tradicionalnoj proslavi uz svirke i vatromet.

Veče je počelo nastupom benda "Štikle i vikleri", potom je usledila svirka banjalučke "Rock simfonije", a nakon njih svirali su "Love Hunters". Pola sata pre ponoći počeo je nastup grupe "Van Gogh" i sa njima su Novosađani dočekali ponoć i vatromet. Sat iza ponoći počeo je i nastup Partibrejkersa čija je svirka poslednja predviđena programom na centralnom trgu.

Uprkos hladnom vremenu i temperaturi koja je bila dva stepena u minusu, trg je bio pun. U ponoć je usledio vatromet, a gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je čestitajući sugrađanima Novu godinu rekao: "Novi Sad je evropska prestonica mladih, evropska prestonica kulture, najlepši i najdraži grad. Mi zajedno stvaramo bolju budućnost i kroz angažovanje pojedinaca i kolektiva napredujemo. Od našeg truda i posvećenosti zavisi kakve će prilike biti stvorene u budućnosti, a s obzirom na to da smo postavili čvrste temelje prethodne godine, izvesno je da će 2016. godina biti još jedna uspešna godina za naš grad", rekao je Vučević.

Redarska služba se sve vreme brinula da na trgu bude reda, tako što je na kontrolnim punktovima pregledala građane da li nose oružje, priotehnička sredstva, pića i druge predmete koji ugrožavaju bezbednost ljudi.

Najveselije je bilo u Laze Telečkog i okolnim ulicama u centru gde su kafići bili prepuni, a bez obzira na besparicu reporter Radija 021 je zabeležio gužve u mnogim gradskim restoranima. Velika novogodišnja žurka održana je takođe u Katoličkoj porti i u holu Spensa gde su mlade zabavljali DJ-evi. Sem na trgu, veliki broj Novosađana bio je u ponoć i na Tvrđavi odakle su posmatrali vatromet.

Policija je saopštila da tokom novogodišnje noći nisu evidentirani teži oblici narušavanja javnog reda i mira.

Autor: 021.rs

  • Toma

    01.01.2016 14:30
    Dobar je bio vatromet, mada sam viđao i bolji. Onaj što je sa bazara lansiran, je imao nekoliko ćoraka, ali je bio bolji od ovog sa gradske kuće.

    Najjači utisak mi je bio nesretni gradonačelnik kome nije ni 10 ljudi aplaudiralo i ceo trg je jedva čekao da se skloni.
    To je i logično jer taj čovek nije izabran da bude gradonačelnik nego je tu došao kupovinom glasova i koalcijiom sa osvedočenim i osuđenim kriminalcima. Srećna nam nova godina, za Novi Sad bez prepakovanih radikala.
  • VladaN

    01.01.2016 12:59
    Sve najlepše u 2016.
    Jedino je tzv. gradonačelnik promašio grad kada je govorio o "lepoti". Ili su ga njegovi koalicioni krkani ubedili da je NS baš to, "lep, kulturan i drag".
  • ana

    01.01.2016 11:54
    anan@yahoo.com
    Sretna Nova Godinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sviiiiiiiima
    da se manje svadjamo , manje otimamo i da više sardjujemo. Da budemo zdravi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti