FOTO: Od juna u Novom Sadu najveći bioskop u Srbiji

Nakon Pančeva, a uskoro i Zrenjanina, Novosađani će na proleće moći da osete i miris spaljenih guma dok gledaju filmove u novom Cinestar bioskopu.

Krajem maja trebalo bi da budu gotovi radovi na izgradnji najvećeg i najmodernijeg bioskopa u Srbiji, koji se nalazi u sklopu tržnog centra Big i prostire na oko 5.500 kvadrata.

Kako za 021 kaže direktor Cinestar lanca za Srbiju Zoran Savić, predviđeno je da bioskop ima 10 sala sa oko 1.400 sedišta različitih mogućnosti i namena, te će posetioci moći i da dožive ono što se dešava na filmu u stvarnom životu.

Osim čistije slike, zahvaljujući najmodernijem "Barco" projektoru koji je uvršten u Ginisovu knjigu rekorda kao nasvetliji bioskopski projektor na svetu, Novosađani će doživeti i neverovatno čist zvuk, kao i gigantska filmska platna premazana srebrom, specijalno dizajnirana kako bi se povećala količina svetla koje se reflektuje u publiku. "Ukratko, CineStar eXtreme format znači veće platno, jači zvuk i jači doživljaj. Tu će biti još jedna atrakcija - 4DX dvorana, koja osim pokretnih sedišta koja se pomeraju u skladu sa događanjima na ekranu, daje i dodatne efekte poput svetlosnih efekata, orošavanja vodom, vetra pa čak i mirisa - na primer, miris spaljenih guma u filmu Fast & Furious", objašnjava Savić.



Kako dodaje, u ponudi će biti i pogodnosti za gledaoce koji mogu da odštampaju svoju ulaznicu sa kodom kod kuće i da uđu u dvoranu bez čekanja na blagajni. Istu uslugu mogu da dobiju i preko aplikacije za smartfon, na kojoj se dobijeni kod skenira i odmah dobija pristup u bioskopske sale. Cene ulaznica još nisu definisane, ali Savić napominje da će se voditi računa o platežnoj moći građana.

"Svojim posebnim programima, kao što su porodični paketi, zatim CineStar utorak - dan sa povoljnijim cenama karata, posebnim karticama za penzionere i studente, nastojimo da omogućimo da zaista svi mogu da uživaju u filmskim čarolijama", kaže on za portal 021.

Inače, posetioci će u ovom bioskopu moći da gledaju uživo prenose opera, koncerata, baleta i sportskih događaja preko ekrana koji se prostire od zida do zida. Biće moguće kupiti posebno VIP ili "ljubavno" sedište, ali i bukirati prostor za razne proslave. Cinestar će nuditi i "skrivene" i ponoćne pretpremijere filmova, školske projekcije, dnevni matine za porodicu i porodični vikend.

Prema redovnim cenama, bioskopske ulaznice za projekcije u Pančevu staju 350 dinara za projekcije svakog dana do 17 časova, a 420 dinara nakon 17 časova, i to do četvrtka. Od petka do nedelje, ulaznica za projekciju nakon 17 časova košta 460 dinara. Projekciju konačnog izgleda bioskopa možete da pogledate u foto priči OVDE.

Podsetimo, 2010. godine kompletno je renoviran stari bioskop Arena pa su Novosađani dobili moderan bioskop sa šest sala i kapaciteta 1.100 mesta pod nazivom Arena cineplex.

Autorka: Gorica Nikolin

  • Felix

    06.02.2016 16:58
    Sama činjenica da će se nalaziti u sklopu tržnog centra govori o kakvom je bioskopu reč (kulturno-industriskom, konzumerističkom). Ovom gradu su potrebni alternativni bioskopi, mesta gde bi se moglo pogledati nešto što se razlikuje od mainstream komercijalnog filmskog smeća.

    P. S. Šta je sa bioskopom Jadran?
  • Nshappy

    05.02.2016 22:37
    Djunta
    Care, pa i u areni je karta toliko. A ti ako nemaš 3€ za kartu, a šta znam, mozda da ne plaćaš više internet, mogao bi 10 puta u bioskop otići npr. Samo predlažem ;)
  • Jadran

    05.02.2016 21:07
    Jadran
    Vratite nam bioskop Jadran, hocu to

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti