Svečano otvoren rekonstruisani deo keja (Foto)

Uz nastupe kulturno-umetničkih društava i košarkašku utakmicu svečano je otvorena rekontruisana deonica Keja duga oko dva kilometra.
Uz nastupe kulturno-umetničkih društava i košarkašku utakmicu svečano je otvorena rekontruisana deonica Keja duga oko dva kilometra. Gradonačelnik Igor Pavličić kaže da je do sada na rekonstrukciju potrošeno oko pola milijarde dinara, a da će kompletno uređenje koštati oko 800 miliona dinara.

 

"Do kraja godine trebalo bi da uradimo sistem za navodnjavanje i da ozelenimo površinu na Keju, s čime će se početi 15. oktobra. Sa time ćemo završiti kompletno uređenje", navodi Pavličić.

 

Rekonstrukcija Keja je trajala skoro godinu dana, i za to vreme izgrađen je novi zaštitni bedem, viši za oko pola metra, teren za boćanje i košarku. Napravljene su trim i biciklistička staza, a obnovljena je i popločana pešačka staza.

Postavljene su nove klupe, ulična rasveta, kante za smeće, a izgrađen je novi parking i stajališta za turističke autobuse. U avgustu su, nakon deset godina, uklonjene i barže.

Za nedelju dana na Keju bi trebalo da bude otvorena i suvenirnica grada.

 

  • Kventin

    18.09.2010 07:51
    @dejusns
    Samo nam fali dezurna patrola na keju. Pa dobro ljudi, jel' vi nikada, ama bas nikada niste imali posla ili videli kako radi nasa policija? Bolje da imamo tri penzionera koji ne mogu da spavaju na keju, bili bi smo sigurniji. Samo mi fale dva nafurana crnogorca prasinara koji misle da su detektivi i dosadjuju i maltretiraju svakoga ko ne nosi majicu ili patike po njihovom ukusu. Tja.
  • 16.09.2010 20:12
    Oni nam ne zavide
    Svaki EVROPSKI grad nam ne bi mogao pazavideti, a posebno Barselona, Madrid, Pariz ... Ali lepo je ziveti u zabludi i misliti da je nebo iznad Srbije najlepse. Blago vama.
  • mihailo

    16.09.2010 18:29
    koje boje
    Prosto ne mogu da verujem kako su obukli ovu decu u žuto plavi dezen, još da su im dali i kapoce izgledali bi kao aktivisti demokratske stranke. Ovo je zloupotreba dece u političke svrhe. Garant je to klub onog njihovog mrmota što se petlja u košarku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti