Table zahvalnice za Bojana Pajtića (foto)

Ime predsednika vojvođanske Vlade Bojana Pajtića, kao zaslužnog, ne stoji samo na tabli nedavno saniranog mosta u Vrbasu, već i na tablama na jednom od studentskih domova, te Dečijoj bolnici u Novom Sadu.

Ime predsednika vojvođanske Vlade Bojana Pajtića, kao zaslužnog, ne stoji samo na tabli nedavno saniranog mosta u Vrbasu, već i na tablama na jednom od studentskih domova, te Dečijoj bolnici u Novom Sadu.

Pajtić se slaže da nije primereno da se imena političara nalaze na tablama bilo kog objekta. Svoje ime na njima tumači kao gafove koje ne doživljava kao lošu nameru onih koji su autori natpisa, već kao posledicu oduševljenja ljudi ili institucija u kojima se posle mnogo godina konačno nešto gradi. Pajtić smatra da na tablama treba da budu imena arhitekata i neimara, zato što niti on, niti bilo koji drugi političar u te objekte ne ulažu svoj novac, već javna budžetska sredstva.

Ipak, table zahvalnice s imenom predsednika pokrajinske Vlade nisu uklonjene, a u Demokratskoj stranci u tome ne vide problem, pa tako portparolka partije kojoj pripada Pajtić, Jelena Trivan, kaže da je napravljena gruba greška. Zbog toga se Direkcija za izgradnju Vrbasa, javno, saopštenjem izvinila Pajtiću jer, kako kažu, nisu znali da će tekst na tabli biti tako protumačen u medijima.

Predsednik Upravnog odbora Agencije za borbu protiv korupcije, Čedomir Čupić, kaže da je potpisivanje političara na objekte koji su rađeni novcem građana, ne samo neukusno, već i nedozvoljeno, jer je reč o zloupotrebi položaja. On tvrdi da, čak i da je bez znanja političara neko stavio ime, funkcioner to treba da dovede u pitanje i da traži da se to promeni.

Inače, fotoreporteru "Blica" direktor Dečije bolnice zabranio je da fotografiše tablu s Pajtićevim imenom u krugu te bolnice, koja je jedna od dve poznate table zahvalnice pokrajinskom premijeru u Novom Sadu. U međuvremenu, posetilac sajta 021 pronašao je još jednu tablu zahvalnicu Bojanu Pajtiću, otkrivenu juna 2009., postavljenu povodom puštanja u rad centralnog vodovoda u Srpskom i Novom Itebeju.

  • Jelka

    21.09.2010 19:05
    a njemu sve neprijatno sto mi je ime na tek cetvrtoj tabli...ljigavac...
  • piJonir

    21.09.2010 09:17
    Nije dosta! Hoćemo slet i štafetu za njegov rođendan! Hoćemo da deca pišu sastave i pesmice o njemu! Hoćemo značke sa njegovim likom i potpisom! Hoćemo majice i nalepnice! Bistu ispred svake javne institucije i sliku u svakoj kancelariji i učionici! Hitnu izmenu ustava i uvođenje verbalnog delikta za one koji lanu nešto negativno protiv najvećeg sina naših naroda i narodnosti!
  • odbor za velicanje lika i dela

    17.09.2010 18:33
    Hocemo i spomenik!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.