Gradski ombudsman u kancelariji od oktobra

Kancelarija gradskog ombudsmana, najverovatnije će krajem meseca početi da radi s građanima.
Kancelarija gradskog ombudsmana, najverovatnije će krajem meseca početi da radi s građanima.

Zaštitnik prava građana, Aleksandar Grujić, kaže da do kraja naredne nedelje očekuje da kancelarije budu nameštene i da iz "Informatike" stignu računari i prateća oprema. On je izjavio da će se služba gradskog ombudsmana, paralelno sa slučajevima koje sama primi, baviti i žalbama koje se odnose na rad preduzeća, službi i ustanova čiji je osnivač Grad, a koje su Novosađani dosad upućivali u kancelariju pokrajinskog ombudsmana.

Grujić nije mogao da precizira s kojim institucijama u gradu Novosađani imaju najviše problema, ali kaže da je primećena sezonska struktura žalbi. Tako je početkom meseca bilo primedbi na sistem upisivanja dece u vrtiće, dok su pred početak letnje sezone problem bile dozvole za postavljanje bašti ugostiteljskih objekata. Aktuelne su i žalbe na odluke o organizaciji taksi prevoza u gradu, kao i na proces legalizacije bespravno izgrađenih objekata.

Podsetimo da je Skupština grada odluku o ustanovljenju institucije gradskog ombudsmana donela još u decembru 2008, ali je tek u junu ove godine izabrala zaštitnika prava građana.

  • 18.09.2010 13:45
    bolje da su im umeto racunara kupili motke da imaju cime da mlate praznu slamu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti