Puštena tri predajnika na Fruškoj gori, maksimalno kvalitetna slika

Repetitori u Starim Ledincima, Beočinu i Bukovcu pušteni su danas u rad.

Time je oko 10.000 građana dobilo priliku da ima maksimalno kvalitetnu sliku.

Potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić pustio je u rad tri predajnika na Fruškoj gori, poručivši da će to omogućiti kvalitetan prijem digitalnog signala za oko 10.000 stanovnika Petrovaradina i Beočina. On je rekao da su danas pušteni u rad repetitori u Starim Ledincima, Beočinu i Bukovcu.

„To znači da će 10.000 stanovnika opština Petrovaradin i Beočin, kao i deo vikend naselja na Fruškoj gori imati prilike da prate nova 22 televizijska kanala, odnosno da imaju maksimalno kvalitetnu sliku“, rekao je Ljajić.

Od ta 22 kanala, kako je precizirao, deset je sa nacionalnom pokrivenošću, dok je 12 lokalnih i regionalnih televizijskih stanica.

Najavio je da će ove nedelje biti pušten još jedan repetitor u Beloj Crkvi gde će 8.000 stanovnika koji su imali loš signal biti u prilici da prate televiziju sa odličnim kvalitetom slike i tona.

„Puštanjem u rad ova četiri repetitora, 99 odsto stanovnika Vojvodine će imati mogućnost da prime bez ikakvih problema digitalni signal“, rekao je ministar.

Dodao je da je u planu puštanje još jednog repetitora u Vršcu, za koji je potrebno da lokalna samouprava uradi neophpodnu infrastrukturu.

U Srbiji je, kako je naglasio, trenutna pokrivenost digitalnim signalom oko 97,82 odsto stanovnika, a da će biti dostignut maksimalni planirani nivo pokrivenosti od 98,5 odsto. "„Napravili smo jedan ogroman, veliki poduhvat, i u tehnološkom i finansijskom smislu jer se digitalizacija pokazala kao najbolja investicija. Uložili smo 37 miliona evra, a dobili preko 100 miliona evra čistih prihoda od prodaje oslobođenih frekvencija“", istakao je Ljajić.

Autor: agencije

  • Raka

    29.03.2016 07:30
    Kada potpisujete ugovor,recimo,sa MTS-om,garantuju vam odličnu uslugu.Posle se borite za svoja osnovna prava iz ugovora:dobar protok interneta.dolazak servisera(posle ne znam koliko poziva call-centra,signal za mobilnu telefoniju nikakav(gubi se i prekida veza itd).Radi se o Rakovcu(opština Beočin).
  • mm

    29.03.2016 04:31
    @nsss
    Zavisi kog dela Cerevica. Ja imam sve kanale.
  • teror

    28.03.2016 22:26
    A kada cete ukinuti rts taksu iz racuna za struju ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti