Otkrivanje spomenika nastradalima u Kontrastu na godišnjicu tragedije

Kod nekadašnje diskoteke "Kontrast" danas, 1. aprila, na četvorogodišnjicu tragedije, biće otkriven spomenik nastradalima u požaru.

U Kontrastu su 1. aprila 2012. godine tragično stradali Tamara Miladinović, Marina Aničić, Renato Vuković, Marko Pavlović, Zoran Ignjatović i Milena Dalmacija. Na spomeniku će biti ploča sa imenima poginulih, sem Mileninog, čiji roditelji nisu dali dozvolu za to.

Spomenik predstavlja protivpožarne stepenice kojima se ne može proći, a rad je Novosađanke Ivane Sovilj. Postavljanje spomenika finansirao je Novi Sad sa 2,6 miliona dinara, a zbog problema sa tenderom postojala je bojazan da obeležje neće biti postavljeno na godišnjicu.

Otkrivanju spomenika, u 14 časova, pored članova porodica i prijatelja nastradalih, prisustvovaće i gradonačelnik Miloš Vučević.

Podsetimo da je vlasnik objekta Alojz Ganić prvo osuđen na pet godina, a nakon odluke Apelacionog suda kazna mu je smanjena na četiri godine zatvora. Jedan od zakupaca Kontrasta, Slaviša Stanišić, osuđen je na devet godina zatvora, a drugi, Dejan Raković, na sedam godina, dok je električar Miroslav Papuga dobio devet godina zatvora.

Autor: 021.rs

  • Samo

    04.04.2016 13:26
    jedno
    Jel napravljen konkurs za idejno rešenje spomenika, ako jeste ko je bio u komisiji ako je ovo "umetničko delo" pobedilo?
  • Sve

    04.04.2016 11:16
    je
    Da li je postojao konkurs za ovo "umetničko delo" odnosno kako je baš Ivana Sovilj dobila ovaj posao?
    Što se tiče roditelja, da sam ja jedan od njih apsolutno ne bi učestvovao niti imao bilo kakve veze sa ovom ekipom na otvaranju (i ja sam izgubio bliske osobe da se razumemo).
    Ista ta ekipa štiti inspektorat!
    Mom detetu i ocu sam odao počast onako kako sam ja mislio da treba.

    Dovoljno mi je bilo što sam u ranijim vestima video da se kao ponuđač javila firma koja proizvodi...........
  • istina

    01.04.2016 14:38
    istina
    Nije lepo komentarisati nešto u šta se čovek ne razume.Istina je da je na spomenik ugrađeno preko 2 tone metala koji je morao ići na obradu u cinkaru u Inđiji,vrlo skupo graviranje slova na prohormu, kao i sam prohrom, velika cena specijalnog poliakrilata,posebne svetiljke,kratak rok,temelji,farbanje,rad nedeljom i prekovremeno itd,itd....
    Ipak čovek treba da se uzdrži od komenatara ovakve vrste, ukoliko nije upućen, niti raspolaže činjenicama koje su bitne, a uz sve to treba biti oprezan sa ovakvim paušlno datim komentarima, jer je ovde ipak reč o jednoj teškoj nesreći i tragediji mladih ljudi i njihovih porodica, koji su takođe svakodnevno bili uključeni u realizaciju ovog projekta i zamislite, oni nemaju nikakve primedbe na isti, a VI IH IMATE!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.