Slogan kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu "4 new bridges"

Slogan kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine je "4 new bridges" ("Za nove mostove"), odlučili su članovi Umetničkog saveta koji su na sastanku definisali programski i projektni koncept kandidature našeg grada.

Posle prvog, konstitutivnog sastanka koji je održan početkom ovog meseca, Umetnički savet je održao i prvi radni sastanak na kojem je, pored definisanja slogana kampanje za Evropsku prestonicu kulture, razmatran i pogramski koncept koji čine četiri mosta.

Mostovi simbolizuju Novi Sad kroz čitavu njegovu istoriju: mostovi asociraju na spajanje ljudi, kultura, vera, tradicija koji su stotinama godina činila da Novi Sad bude primer prožimanja i bogatstva različitosti svake vrste. Mostovi jesu i suštinsko, identitetsko pitanje za svaku osobu, organizaciju, pa i sam grad – naročito grad kakav je Novi Sad, koji je i jedini grad u Evropi kojem su u bližoj istoriji srušeni svi mostovi.

Četiri mosta programskog koncepta kandidature činiće ukupno osam tema kojima će se kandidatura baviti: Most 1 – kulturno nasleđe i gostoprimstvo, Most 2 - konflikti i migracije, Most 3 - kreativne industrije i mladi i Most 4 - kulturni kapacitet i javni prostori.
 

  • 26.05.2016 20:56
    ево предлога за слоганчић у складу са актуелном стањем узевши у обзир и шири центар града: "Нови Сад, смрад град!!"
  • Dajte

    26.05.2016 13:32
    nam
    Dajte nam Babića umesto pojedinih likova iz umetničkog saveta i organizacionog odbora.
  • Eh

    26.05.2016 13:01
    @Marko
    Ništa od podrške, nema to veze sa hejtom, već sa čistim obrazom.
    Prodavati grad vašara kao prestonicu kulture je šarlatanski. ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti