Lopovi stalno potkradaju Novosađanina, policija nemoćna

Novosađaninu Draganu Božiću zbog učestalih krađa na njegovom imanju naneto je nekoliko hiljada evra štete, a nijedan počinitelj nikada nije uhvaćen.
Kako bi rešio ovaj problem Božić svoju vikendicu i poslovni prostor stalno ograđuje bodljikavom žicom koju lopovi konstantno skidaju. Oko objekta je zasadio i petnaest sadnica lešnika, vrednih oko 50.000 dinara, da bi mu one tokom noći bile izvađene. Osim toga, ovom Novosađaninu su do sada počupali kablove sa zidova, vrednih oko 450 evra, te su mu ukrali 50 kolaca oko sadnica.
 
"Nijedan komad drveta ne može da opstane ovde. Skidaju plehove i grede, čupaju ograde od aluminijuma, sadnice, kolje i kablove i nikad policija nije uhvatila počinioca. Jednom prilikom sam uhvatio lopova na delu, ali sam ga pustio, jer i da ga udarim, ja bih odgovarao, a ne počinilac. Čovek mora da se ograđuje bodljikavom žicom, svaki dan strepim šta će mi ukrasti. Država kao da štiti lopove. Sve poreze plaćam, a država i policija ne mogu da me zaštite", dodaje Božić.
 
Međutim, ovaj problem muči i komšije, kojima je jednom prilikom dok nisu bili tu odnet sav nameštaj iz kuće. Spisak predmeta koji su ukradeni Božiću je podugačak, tu su aluminijumske merdevine, armatura iz magacina, česma za vodu, a oštećene su fasada, pleh na ogradi, te su mu više puta razbijani prozori. 
 
On za Dnevnik ističe da je više puta sve prijavljivao policiji, ali da to nije dalo pozitivne efekte. Takođe, dodaje da i ako lopova sam uhvati, ne može da ga kazni, jer je obično reč o ljudima bez imovine, te ne može da im se naplati kazna, nego se dobiju samo dodatni troškovi.
 
"Ne znam kako da se zaštitim i nemam rešenje za svoj problem. Gradski čelnici pričaju o Evropskoj uniji, a običan građanin ne može ni svoje dvorište da zaštiti. Apsurdno je da se čovek koji plaća sve poreze i sve stekao pošteno, oseća nemoćno, dok je lopov zaštićen zakonom", zaključio je Božić.
  • Brate

    26.05.2016 21:14
    Ja ti ponudio inteligento nenasilno rešenje, ali nisu smeli da ga objave.
    Jer je efikasno. Koristi se ašov i prekrivač.
  • @Daca

    26.05.2016 16:27
    Brate rodjeni!!!
    Pa kao da sam ja pisao od reci do reci...a na poligraf naravno ne pristaju jer i tako nije relevantan na sudu (a plus to slabo srce, zivci, itd...) . Razumem bes doticnog ali ne i njega... pa na samoj obali Dunava ribocuvari ne mogu da sprece kradju ribe i izlovljavanje....tako reci u gradu !!! O drugim stvarima da i ne govorim.

    Jedino resenje je to: na ljutu ranu ljuta trava.

    Policija ce uspesno poceti da hvata te barabe onda kad ih mi sami pocnemo mlatiti.
  • dragancexz

    26.05.2016 13:58
    to se ovako resava: u kombinaciji jedan rotvajler i jedan americki staford, po mogucstvu dve zenke, pa da vidis ko ce da pridje, prvi moze da ti otkine ruku koliki mu je jak stisak vilice i ceka i rezi a drugi je brz ko zec i ne moz mu pobeci i laje, i ne mogu ih zavarati nisacim, ili pit bul, tu samo revolver pomaze kod tih pasa, izuzetni cuvari, lopovi pridjite slobodno ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti