Performansi, predstave i udomaljavanje pasa za vikend na Petrovaradinskoj tvrđavi

Glumačko-umetnička manifestacija "Piknik Pozorišta promena" održaće se u subotu, 28. maja ispred ateljea 1-4 na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Četrdesetak glumaca, studenata Akademije dramskih umetnosti, tokom celog dana izvodiće brojne predstave i performanse. Program će početi u podne i do 18 časova studenti će javno čitati tekstove "Braća pravoslavna", izvešće "Kabare studenata glume", pozorišne improvizacije i čitanje Šekspirovih soneta.

Zatim će se od 18 časova odigrati predstava "Čehovljeve pripovetke" u Ateljeu 4, a od 20:30 časova biće projekcije filmova. Za kraj će atmosferu začiniti svirka benda "Žene na ivici nervnog sloma" i svojevrsno funky druženje.

Subotnje umetničko druženje organizuje Ekološko multimedijalno udruženje i studenti Akademije dramskih umetnosti, a jedna od organizatorki Tamara Šustić za 021 objašnjava na koji način studenti žele da promovišu umetnost.

"Naša ideja je da pozorište bude svugde. Prosto želimo da svima pokažemo šta sve studenti glume umeju da rade, želimo da igramo predstave i dok studiramo i da to ne bude samo u okvitu fakulteta, već i javno. Cilj nam je da prenesemo pozorište i kulturno druženje na Tvrđavu i podelimo sa Novosađanima ono što najbolje znamo da radimo", rekla je ona.

Ekološko multimedijalno udruženje nastavlja svoje aktivnosti i u nedelju, 29. maja, ali ovoga puta u saradnji sa Udruženjem za zaštitu životinja Novi Sad-Spans.

"Manifestacija koja će se održati u nedelju nosi naziv "Humanošću do krova nad glavom", a cilj akcije je pomoć napuštenim životinjama o kojima brine Spans. Ovom neobičnom dešavanju, u koji su uključeni najmlađi Novosađani, prethodi likovni i literarni konkurs, sa osnovnom idejom da se umesto donacija napravi program sa radionicama, namenjenim deci", rekao je organizator akcije Bobo Ivanović.

Manifestacija će početi u 12 časova. Više o programu koji će se u nedelju odigrati na Tvrđavi možete pročitati OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti