Vulin traži smenu direktora Doma u Veterniku

Ministarstvo rada predložiće pokrajinskom sekretarijatu smenu direktora Doma u Veterniku Zorana Arbutine, nakon što je štićenik u četvrtak poginuo u požaru, izjavio je danas ministar Aleksandar Vulin

Ministar je naveo da će njegov resor to zatražiti na osnovu dobijenog zapisnika i izveštaja o tragediji.

"Nadležne inspekcijske službe su mi danas predale odgovarajući izveštaj i mogu da vam kažem da su dva vaspitača suspendovana. Njihova suspenzija trajaće dok se ne završi disciplinski postupak, nakon čega će biti odgovarajući izveštaji koje radi MUP. Tužilaštvo će odlučiti da li postoje elementi krivične odgovornosti i da li će se goniti za još nešto", rekao je Vulin.

Podsetio je da je Dom u Veterniku osnovan od strane AP Vojvodine i nadležnost za njegovo vođenje, kao i kadrovska rešenja nalaze se u pokrajinskom sekretarijatu. "Svejedno, naš predlog je da se direktor smeni i da se brojne preporuke koje smo slali tokom godina iza nas uvaže i da se ozbiljno pristupi promeni uslova rada u Veterniku", istakao je ministar.

Podvukao je da su inspekcije ustanovile da su postojale određene nepravilnosti, koje su dovele do tog slučaja, kao i da su neke od njih bile prepoznate od strane organa Ministarstva i da je upozoreno na njih. "Naše preporuke se nisu poštovale i ponavaljam, Dom u Veterniku nije u našoj nadležnosti, ali to ne znači da mi na bilo koji način ne tražimo odgovornost za one koji su svojim činjenjem, ali i nečinjenjem doveli do ove tragedije", jasan je Vulin.

Dvadesetdvogodišnji štićenik Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku S.T. stradao je u četvrtak u požaru koji je izbio oko 14:30 sati.

O mogućim uzrocima tragedije, čitajte OVDE.

  • panonius

    29.05.2016 08:00
    ajd bre....
    Ovaj lutalica u svemiru ne shvata da on prvi treba da da ostavku. Budala ostaje budala - a njemu lepo , izigrava neku vlast....
  • mirko NS

    28.05.2016 17:58
    vulin
    On ministar. Ajd se svi spalimo!
  • DonJuan

    28.05.2016 14:00
    Ono kad karikatura glumi ozbiljnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti