Robotičari koji su skupljali donaciju za put, osvojili medalje u Parizu

Studenti Fakulteta tehničkih nauka osvojili su drugo i treće mesto na Evropskom takmičenju mladih robotičara u Parizu "Eurobot 2016".

To je najveći uspeh studenata ovog novosadskog fakulteta otkako učestvuju na EUROBOT-u. 

Ekipa MBS je drugoplasirana, a studenti okupljeni u tim M41+ osvojili su treće mesto. Na takmičenju je učestvovalo 18 zemalja, a ukupno 33 tima je prošlo homologaciju i obezbedilo učešće na takmičenju.

Treći tim studenata sa Fakulteta tehničkih nauka - Memristor zauzeo je deveto mesto. 

Studenti Fakulteta tehničkih nauka već 15 godina u nizu predstavljaju Srbiju na takmičenju Eurobot, a do sada najveći uspeh je bilo osvajanje trećeg mesta 2009. godine, te 2012. trećeg i četvrtog. Učenici koji su predstavljali Srbiju na Eurobot takmičenju su sa Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment i Departmana za energetiku, elektroniku i telekomunikacije.

Podsetimo, takmičenju je prethodila potraga za 4.000 evra koje su nedostajale studentima za put u Francusku. Ona su nedavno obezbeđena, a nedostajući novac dali su Fakultet tehničkih nauka 2.000 evra, Rektorat 750 evra, dok je ostatak sredstava obezbedilo nekoliko kompanija i fondacija. Uprkos materijalnim problemima, studenti FTN-a su se redovno pripremili da se takmiče sa evropskim kolegama čiji budžeti za robote nisu ispod 10.000 evra.

  • Stela

    13.06.2016 23:10
    Genijalci
    Bravo,svaka vam čast.Treba ispred gradske kuće da vam organizujemo doček.
  • mRMOT

    13.06.2016 16:06
    Mracitelji
    Ja ne znam koji je problem vas smaraca sa "bezite sto dalje odavde poslednji nek ugasi svetlo" komentarima. Jel nekom mozda palo na pamet da kad najbolji odlaze, ovde stvari ne postaju bolje nego gore? Imate nesto protiv ovih ljudi pa zelite da ih oterate kako biste bolje uzivali u svom samosazaljevanju i bili sami sebi u pravu?
  • Irina

    13.06.2016 13:47
    uspeh
    Bravo!!!

    Žalosno je što u ovoj ubogoj zemlji, najpametniji i najvredniji nemaju podršku za svoj rad, ali Kosmos svakako nađe način da im se oduži.
    Svakako su ponos za Univerzitet, a sramota je grada da nema novca za nauku, a ima za novogodišnje koncerte na trgu.

    Poštovanje za mladost, dostignuća i znanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti