Svi plaćaju za one koji prljaju

Gradske vlasti nisu u stanju da reše problem divljih deponija, tako da i dalje troše milione dinara za njihovo uklanjanje, a istovremeno građani koji ih stvaraju prolaze gotovo nekažnjeno.

Gradske vlasti nisu u stanju da reše problem divljih deponija, tako da i dalje troše milione dinara za njihovo uklanjanje, a istovremeno građani koji ih stvaraju prolaze gotovo nekažnjeno.

Za odnošenje otpada s površina koje nisu predviđene za bacanje smeća, gradske vlasti su od početka godine potrošile skoro 10 miliona dinara. Tim novcem plaćeno je uklanjanje 10 velikih divljih deponija u prigradskim naseljima, te 100 manjih na užem području grada, kažu za Radio 021 u Gradskoj kući.

Istovremeno, komunalni inspektori su zbog prljanja javnih površina naplatili 33 mandatne kazne i podneli 10 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka. Pravdajući ovakav učinak, komunalni inspektori kažu da je, s obzirom na njihov broj i veličinu grada, teško predvideti kada će neko doći da baca smeće, te da bolje rezultate u rešavanju ovog problema treba očekivati nakon što počne da radi komunalna policija.

Inače, mandatna kazna za fizička lica je 5.000 dinara, a za pravna lica i preduzetnike je četiri puta veća. Prekršajno, za prljanje javne površine, pojedinci mogu biti kažnjeni najviše sa 75.000, preduzetnici sa 250.000, a pravna lica sa najviše milion dinara. (D.S.)

  • jova limanac

    07.10.2010 08:28
    Pa i sama Cistoca doprinosi stvaranju divljih deponija - na Telepu kad god postave kontejnere za krupan otpad kod skole, gradjani donesu otpada za tri takva kontejnera, uredno poslazu ono sto ne moze da stane u kontejner oko njega, radnici Cistoce onda odnesu kontejner a ostatak smeca se jos danima povlaci na mestu gde je kontejner stajao. Navratite u Sentelekijevu ulicu kod skole, na oba coska (i sa Cirila i Metodija i sa Stanoja Glavasa), pa se uverite sami...
  • Ekolog

    06.10.2010 17:57
    Divlje deponije
    Davno sam ja govorio da su divlje deponije jedan prelep politicki odrzivi resurs.
    Tjs, politicari svake godine mogu da lepo racunaju da ce deponije biti tu za njih.
    Jer se deponije uvek obnove za redovne godishnje akcije cishcenja, kada politicari mogu lepo da se slikaju i da skupljaju politicke poene. I tako iz godine u godinu se glupavo trose sredstva. Sta cesh kada je ekologija u Srbiji na najnizim granama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti