FOTO: Oluja napravila haos u Novom Sadu

Oluja koja se nešto posle 17 časova pojavila nad Novim Sadom izazvala je velike probleme u saobraćaju pošto su mnoga odlomljena stabla završila na kolovozu.

Vetar orkanske jačine nije samo lomio granje i odvaljivao stabla, nego je rušio i ograde gradilišta. U centru su skoro svi kafići ostali bez suncobrana, a padale su i nadstrešnice, kao i delovi fasade.

Na fotografijama koje su Novosađani objavljivali na društvenim mrežama, može se videti i da je pao deo fasade Park sitija na Limanu, kao i rasturene bašte kafića u centru i drugim delovima grada. Srušene su ograde gradilišta i nekoliko saobraćajnih znakova. 

U Gradskom zelenilu za 021.rs navode da su njihove ekipe intervenisale do sada na više desetina poziva, ali je prioritet za sada uklanjanje stabala i granja sa klovoza, kako bi se omogućio normalan saobraćaj, dok će drveće iz dvorišta i drugih javnih površina biti nakandno uklonjeno, kad se oluja smiri.

Prema do sada dostupnim podacima, stabla su pala na kolovoz u sledećim ulicama: Stevana Musića, Uspenska, Jovana Đorđevića, Fruškogorski put kod Mošine vile, Kamenički put kod RTV-a, u krugu Kliničkog centra, na ulazu u Stare Ledinc, kod Varadinskog mosta, na ulazu u Novi Sad iz pravca Šangaja, itd.

U Zelenilu nemaju podatke da je bilo veće materijalne štete na vozilima, usled padanja granja.

Vatrogasna brigada je imala pozive građana zbog padanja granja, ali kako su rekli za 021.rs, nijedan poziv nije bio ozbiljnije prirode. 

U Hitnoj pomoći navode da nisu imali pozive zbog povreda zadobijenih tokom oluje koja se smirila nešto posle 19 časova, iako je kiša nastavila da pada. Tokom oluje nije došlo do pravljenja većih bara na ulicama, tako da se saobraćaj odvijao usporeno, ali bez zastoja.  

Teme

oluja
  • /

    28.06.2016 09:52
    /
    pa kada se gadite na cetinare
  • O haosu

    28.06.2016 09:25
    Šta je jedna oluja, spram jedne gradske vlasti? Ništa!
  • @nema

    28.06.2016 08:24
    ovaj.... ovde je rec o oluji u gradu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti