Skupština grada u petak bira gradonačelnika i Gradsko veće

Novosadska Skupština će u petak izabrati Miloša Vučević za gradonačelnika, a očekuje se da pored Gradskog veća budu imenovani i pojedini direktori javnih preduzeća i drugih ustanova.

Predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić naveo je da je za sada stigao samo predlog da Vučević bude reizabran, dok ostali predlozi za imenovanja još nisu dostavljeni parlamentu, ali da očekuje da stignu tokom dana.

Za izbor Vučevića će, kako je ranije najavljeno, glasati 55 odbornika i to iz redova SNS i njenih koalicionih partnera -SPO, JS, SPS, SVM, ZS i LSV.

Jelušić je najavljujući sednicu skupštine rekao i da će ovo biti prva od bar dve sednice u julu na kojoj će se nastaviti konstituisanje gradskih organa od poslednjih izbora. On je naveo i da za sada Skupština nije dobila predloge o imenovanju direktora javnih preduzeća i ustanova.  Ukoliko predlozi ne stignu, predsednik Skupštine je naveo da će to onda verovatno biti na narednoj sednici u julu kada će biti između ostalog imenovani i skupštinski odbori.

Podsetimo, da je prema najavama za mesto zamenika gradonačelnika predviđen Srđan Kružević iz Jedinstvene Srbije, a da će u Gradskom veću većinu imati SNS. Po jedno mesto imaće PUPS (socijalu), SPS (privredu) i LSV (saobraćaj). U veću će ostati da sedi i šef novosadskog SPO-a Vladimir Jelić koji će i dalje biti zadužen za  obrazovanje.

Što se tiče podele preduzeća i ustanova, za sada se spominje da će LSV dobiti Vodovod, Tržnicu, Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika i Apotekarsku ustanovu, da će SPS nastaviti da vodi Parking servis i Dom zdravlja, a da je SPO-u pripala Čistoća, kao i da će i dalje voditi Stan. Ostala preduzeća će voditi SNS, a neke funkcije prepustiće koalicionim partnerima iz SDPS-a, PUPS-a i PS-a.

  • Kaligula

    30.06.2016 21:44
    Sve je ovo jedan veliki brod sto tone pun majmuna, pacova i bubasvaba. Posto u ovoj nasoj zemlji nema apsolutno nikakve alternative - vreme je da bacimo saku zemlje na sopstveni kovceg. To nam je sta nam je, a i da nam je ne bi nam bilo bolje kakvi smo.
  • Lovac Luka

    30.06.2016 21:02
    zalosno
    Sta je sa javnim konkursima za mesta direktora,kakva laz i prevara.Samim postavljanjem direktora,politickim putem,kupuju se mesta i kupuje se clanstvo.Preko noci svi postaju lojalni placenici bez obzira na strucnost i posvecenost a sve toboze u interesu grada i gradjana.Sta je sa ZAVODOM ZA HITNU POMOC,koja bas i radi u sluzbi gradjana.Toliko im je stalo da jos nema rasporeda rada zaposlenih iako je 30.06.2016.Da li to znaci da o1.o7.niko nece raditi ili zaposleni treba da se samoorganizuju,po zakonu niko ne mora da se pojavi na poslu jer je u pitanju smenski rad.AKO JE SVUDA OVAKVA ORGANIZACIJA RADA NEKA NAM JE BOG U POMOCI.Rukovodilaca i sefova nikada vise ali zato HAOSA i nerada na sve strane a ODGOVORNOST u bezakonju .HITNA POMOC JE POSTALA ekipa iz MARATONACA./ostali samo dugmici/.
  • Suzy

    30.06.2016 19:16
    Klimavi majstor je iz vodovoda otisao u cistocu da klima,Piljic ljiga piljava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti