Autobusi GSP-a ipak bez video-nadzora

Gradsko saobraćajno preduzeće odustalo je od nabavke video-nadzora za 40 autobusa.
U objašnjenju se navodi da je novac za tu namenu, 7.756.000 dinara, bilo predviđeno u budžetu Grada kao kapitalna investicija za 2015. godinu, ali nije bio planiran ove godine.
 
Gradski prevoznik je postupak javne nabavke sproveo pred kraj 2015. godine i 18. decembra od pet pristiglih ponuda izabrao zajedničku ponudu veterničkog i beočinskog preduzeća "Neolink" i "Ekonomist elektro". Ubrzo posle toga, dve firme koje su zajednički nastupile na tenderu, "Penta" iz Pule i "Ekontrol" iz Novog Sada su se žalile Republičkoj komisiji za zaštitu prava ponuđača. Komisija je uvažila njihov prigovor i o tome Gradsko saobraćajno preduzeće obavestila u junu.
 
Kako stoji na portalu javnih nabavki, postupak javne nabavke video-nadzora za 40 autobusa se obustavlja do sticanja uslova za njeno ponovo pokretanje.
  • djordje

    25.07.2016 08:28
    Drugarici je jedna starija zena udarila samar u busu linija 17 u ns to je bus za big da je bilo kamere sad bi drugarica mogla da digne ostetu od gsp-a u iznosu izmedju 10000-20000 din. ali posto kamere nema nikom nista to je jedan od razloga...
  • Zivan

    23.07.2016 12:56
    Mislim da bi prioritet morali biti sistem rashladjivanja u autobusima i posetepen prelazak na vozila na gas, eventualno i na elektricni pogon...
  • Miki

    23.07.2016 08:23
    Maca
    A novac iz budžeta za tu namenu - pojela maca!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti