Socijalni stanovi u Novom Sadu čekaju Skupštinu grada

Prodaja socijalnih stanova u završenoj zgradi u Kisačkoj 55 još nije počela, jer se čeka na odluku Skupštine grada na osnovu koje će se organizovati konkurs.

U Stambenoj agenciji za 021.rs kažu da je ostao još tehnički prijem zgrade, ali da useljavanja neće biti dok Skupština grada ne formira komisiju i sprovede konkurs kako bi se odabrale porodice koje će imati pravo da kupe neki od 35 stanova površine od 35 do 70 kvadrata po ceni nižoj od tržišne.

Za sada iz lokalne vlasti nema informacija o tome kada će biti doneta odluka o formiranju komisije a, kako je u toku pauza u radu Skupštine do septembra, izvesno je da odluka neće biti tako brzo doneta, pa će završena zgrada sigurno mesecima biti prazna.

U međuvremenu, Stambena agencija Novog Sada, kako su potvrdili za 021.rs, završila je projektovanje objekata za socijalne stanove u Momčila Tapavice. Tamo će se u narednih nekoliko godina graditi više lamela sa skoro 200 stanova.

Trenutno novca za gradnju nema i Grad je do sada opredelio samo novac za arhitektonski plan i dobijanje građevinske dozvole.

  • Komit južna Srbija

    31.07.2016 19:20
    @Koriolan Pa jeste sad je uža Srbija stvarno užas, kad ste je vi severnjaci užasno pljačkali godinama, čuj lika: "Vojvodjani gradili svojim samodoprinosom" AHAHAHAHAHAHAHAHA.
    Što ne skupite više taj samodoprinos da nam platite obnovu onih mostova.

    Nikad mi nismo bili braća sa austrougarima, samo prezir za njih!
  • gari

    31.07.2016 12:17
    kako bre socijalni, ko od socijalnih ima para da KUPI stan, ste vi normalni, mozda POVLASCENI ali socijalni ni slucajno
  • Luka

    31.07.2016 11:42
    Koriolan i "zemljaci" pa zar ne vidite da vasim stavovima samo produbljujete animozitet. Ni jednima ni drugima izgleda ne pomaze sto gledate Drzavni posao, a ne shvatate sustinu. Vojvodjani jesu Cvarkov, a Krajisnici jesu Torbica, samo vi izgleda niste shvatili da su ti likovi negativci i da to ne treba da budete

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.