Šta treba da se dogodi da RTS prenosi utakmice Vojvodine?

Iako je Vojvodina ostala jedini srpski predstavnik u kvalifikacijama za Ligu Evrope, to nije bilo dovoljno mendžmentu RTS da se udostoji da obezbedi prenos za celu teritoriju Srbije.

Prvi meč 3. kola kvalifikacija između Vojvodine i Dinama iz Minska, odigran juče na Karađorđu pred oko 8.000 gledalaca završen je rezultatom 1:1 o čemu više možete čitati OVDE. Prenosila ga je Radio-televizija Vojvodine.

Ipak, vojvođanski javni servis nema tako široku pokrivenost.

- Zahvaljujem se svima onima koji su nas iz centralne i južne Srbije zvali da nam čestitaju, ali i da se požale da nisu imali priliku da vide direktan prenos utakmice jer tamo gde žive nema signala Radio televizije Vojvodine koja je prenosila meč. Vojvodina je srpski klub i ukoliko igra međunarodne takmičarske utakmice, onda te utakmice mora da prenosi RTS, zbog svih ljudi u Srbiji koji navijaju za srpske klubove. Ovim putem apelujem i pozivam RTS da kako god zna i može obezbedi prenos revanš utakmice koja se igra u Belorusiji - rekao je novi predsednik sponzorskog pula FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić.

Predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović takođe ističe razočaranost činjenicom da utakmica jedinog preostalog srpskog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope nije bila direktno prenošena na Radio televiziji Srbije, pogotovo zbog činjenice da je klub uradio sve što je bilo do njega da do realizacije prenosa dođe.

Iako su beogradski timovi Partizan i Čukarički eliminisani još u 2. kolu, to nije bilo dovoljno da se po prvi put evropske utakmice koje igra Vojvodina nađu u direktnom prenosu nacionalnog emitera čiji je slogan "javni servis svih građana Srbije".

To nije bio slučaj ni prošle godine kada je Vojvodina eliminisala italijansku Sampdoriju, a u plej-ofu igrala sa plzenskom Viktorijom, ali ni prethodnih godina kada se borila za Ligu Evrope ili igrala protiv velikana evropskog fudbala poput Atletika iz Madrida.

Klub koji je ove godine proslavio 102. godine postojanja naredne nedelje igra revanš u Belorusiji, tačnije u četvrtak 4. avgusta u Brestu od 19:45h. U novosadskom superligašu se pitaju - šta još treba da se dogodi, pa da se jedan klub tako duge i svetle tradicije nađe na nacionalnom javnom servisu i to dok predstavlja Srbiju u zvaničnom međunarodnom takmičenju pod okriljem UEFA?

Inače, Fudbalski klub Vojvodina od danas je finansijski stabilan kolektiv jer, kako je najavljeno, već danas će na račun kluba biti uplaćena ozbiljna sredstva od strane 17 firmi, članica novog sponzorskog pula koje predvodi generalni sponzor Energotehnika Južna Bačka. Kako je rekao Zbiljić, prvi pravi rezultate ove saradnje očekuju se u naredne četiri godine, a posebna pažnja biće posvećena omladinskoj školi i podršci radu sa mlađim kategorijama.

  • goxns

    01.08.2016 15:22
    ajde nemojte opet
    Pa nemojte kriviti RTS, krivite upravu Vojvodine. Mislim sede skrštenih ruku i kukaju, ponudite predlog za saradnju i gotovo. Inace, nisu ni utakmice partizana prenošene na RTS, već na Areni. Dakle...zaključak...sve je to biznis..shvatite.. a ne joj oni ne vole FK Vojvodinu itd...
  • Lala

    01.08.2016 13:04
    Beograd
    Treba Vojvodinu preseliti u Beograd pa će biti prenosa. Ako nesto nije iz Beograda, dobro je samo za uzimanje para. Živela centralizacija!
  • ALUMNI

    01.08.2016 12:31
    KADA
    onaj deo Novog Sada kojem sada vire nožice iz Bg guzice izmiri sa Bogom i priđe Bogu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti