Stranci duguju milione za parkiranje u Novom Sadu

"Parking servis" godišnje izda oko 4.200 kazni za parkiranje stranim vozačima u iznosu od skoro 3,8 miliona dinara.
Međutim, veliki problem je u tome što je deo kazni nenaplativ, jer se ponekad ne može utvrditi tačna adresa vozača. 
 
"Na mesečnom nivou kontrolori Preduzeća vozačima automobila sa stranim tablicama koji ne plate vreme za parkiranje izdaju između 300 i 400 posebnih parking karata. Neki vozači sa stranim registarskim tablicama, naravno ne svi, veoma bahato zloupotrebljavaju to što nisu u našoj bazi podataka, misleći da iz tih razloga ne moraju da plaćaju parkiranje, ali da mogu da zauzimaju parking mesto onima koji su savesni građani. U neplaćanju parkinga prednjače vozači sa tablicama iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, jer smatraju da ne moraju da plaćaju parking ovde", kaže za 021.rs portparol "Parking servisa" Radovan Jeknić.
 
On dodaje da je veoma mali broj posetilaca koji posebne karte plate dok su u Srbiji, ali ih zato plaćaju u svojim državama, što im je skuplje. 
 
Kako bi uspeli da naplate barem deo potraživanja od stranaca, "Parking servis" je angažovao londonsku kompaniju "Euro Parking Collection", koja pronalazi strane državljane i naplaćuje parking od njih. Prema rečima Jeknića, to je donekle poboljšalo sliku kada je u pitanju plaćanje parkinga.
 
U Beogradu u neplaćanju takođe prednjače Crnogorci i Bošnjaci, koji u 2014. godini nisu platili preko 59.000 kazni za nepropisno parkiranje.
 
Kazna za nepropisno parkiranje ili prekoračenje vremena na parkiralištu iznosi 900 dinara za domaće i strane državljane.
  • Pera

    03.07.2019 14:25
    Parking
    Da li je moguce da vam posalju resenje sudski izvrsitelj zbog neplacenog parkinga,bez da su vam pre toga poslali opomenu ,treba da platim 900 din plus kamata od 13.06 a resenje stiglo 2.07 i 14000 izvrsitelju
  • Tomo

    22.11.2017 20:15
    Parkirna kazna
    Danas dobio kaznu u novom sadu. Dolazim iz hrv.pitam zenu na ulici gdje da kupim kartu kaze na kiosku. Žena uljudna kaze platila bi ti ja mob.al nemam para na njemu.ja odem do prvog kioska po kartu karte nemaju, ja na drugi parking karte nema. Ja nazad do auta kazna zaljepljena , pa kako da kupim kartu od jeb.... 120 dinara kad ih nema :(
  • Nenad

    20.07.2017 13:42
    meni je stiglo nekoliko kazni od te agencije prije više od godinu dana i onda sam pročitao ovo od advokata Ristića http://www.ebrcko.net/vijesti/vijesti-bih/37966-advokat-iz-bijeljine-upozorava-nelegalna-naplata-kazni-iz-srbije i nisam platio. onda mi je opet stigla još veća kazna i nisam platio i više mi ne stiže

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti