Kritična masa kreće u 17 časova iz Limanskog parka

Pedeset treća novosadska Kritična masa održaće se danas, 26. avgusta, sa startom iz Limanskog parka.

Ruta vožnje, koja okuplja više stotina ljubitelja dvotočkaša, proći će ulicama Telepa, Novog naselja, Detelinare i centra, sa završetkom na gradskom keju.

U Novosadskoj biciklističkoj inicijativi apeluju na učesnike da koriste svetla na biciklu ukoliko budu vozili i po završetku Kritične mase.

Vožnja počinje u 17 časova.

Kritična masa se u Novom Sadu održava od aprila 2012. godine i deo je istoimenog pokreta u svetu. Cilj vožnje je druženje i popularizacija bicikla, ali i skretanje pažnje na probleme s kojima se susreću građani koji voze bicikl. U vožnji mogu da učestvuju svi, bez obzira na godine, kondiciju, tip bicikla...

Inače, danas se, po ugledu na Novi Sad, održava i prva Kritična masa u Zrenjaninu.

  • Realista

    30.08.2016 08:51
    Iz licnog iskustva
    Kao neko ko je pesak a i vozio je/ vozi sve tipove ljudskog transporta (automobil, bajs, motor, skejt, roleri, kombi, trotinet, camac) sa sigurnoscu IZJAVLJUJEM DA SU PESACI NAJVECI BOLIDI U SAOBRACAJU. Valjda zato sto ih je najvise...
    Zbog njih sam i presao sa bicikla na motor leti.
  • Nadam se da ste

    29.08.2016 15:16
    osigurani
    @Novosadista
    26.08.2016 • 11:56
    Nema potrebe
    Za gospodina koji ce da zove policiju, nema potrebe da zoves, policija nas prati sve vreme, zatvara ulice kojima se ide. Nikakvog tu krsenja nema, sve je prijavljeno i regularno. A to sto vi gospodo nemate razloga ili volje da se bunite, nismo vam mi krivi. Mi malo skrenemo paznju na probleme, usput se druzimo, upoznamo ljude. Probajte i vi, prija neopisivo, a mozda vas i primete ako vas bude ovako mnogo, pa i rese usput neki problem

    Meni prošle godine niste dali da pređem ulicu na pešačkom prelazu,a policije nigde.Ovaj put ću da jepređem, ako me udarite vidimo se na sudu.
  • Paćenik u senci

    29.08.2016 11:33
    Maso, je l' ovaj vaš?
    Nedelja, oko podne u Zmaj Jovinoj. Doba novosadskog hedonizma, neki sede i pijuckaju, flajeraši vrebaju i nekoliko nas što gledamo malo u izloge, malo u ove što sede, a i na ove što vrebaju.
    Kad, eto ti ga on, fantom na dva točka, spretan da nikog ne zakači, da ponekog dobro iseče, ćuti kao ilegalac i briše pet puta brže od prosečnog pešaka...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.