Kvalitetan ranac čuva zdravlje školarca

Teške đačke torbe neće uskoro otići u prošlost - dok se nadležno ministarstvo, nastavnici i izdavači dogovaraju koji će udžbenici biti izabrani za svaku školsku godinu, deca nose teret težak i do pet kilograma.

Brojni predmeti imaju i po nekoliko udžbenika i radnih svezaka, a nastavnici često kažu da je baš svaka knjiga preko potrebna u nastavi. Situacija je postala gora od 2011. godine, kada su uvedeni besplatni udžbenici po projektu, a jasno je da posledice po zdravlje mališana niko ne uzima u obzir.

Najčešće posledice preteških, nefunkcionalnih rančeva su bolovi u leđima dece, koji potom zahvataju vratni deo i utiču na smanjenje cirkulacije. Posledice su i glavobolje, smanjena cirkulacija, a u krajnjoj liniji dolazi do deformiteta kičme i skolioze. Zbog ovih zdravstvenih problema, osnovci i srednjoškolci završavaju na rehabilitacionim vežbama i po nekoliko meseci, a roditelji pak troše novac na privatne preglede, tretmane i pomagala.

Lekari u domovima zdravlja tvrde da je ključ u - prevenciji. Roditelji bi pre početka školske godine trebalo da obrate pažnju na model ranca i torbe koju će nameniti svom detetu, pošto će ih koristiti i po nekoliko godina. Naročito ako se radi o vrlo kvalitetnom proizvodu.

Novosađanima je lakše da se u ovoj oblasti snađu, s obzirom na to da je kompanija Univerzal proizvođač i distributer trenutno najkvalitetnijeg brenda školske opreme, pribora i prateće opreme. Radi se o poznatim brendovima "Extreme4Me" i "For Me", namenjenim najmlađem i malo starijem uzrastu školaraca.

Extreme4Me je namenjen tinejdžerima koji će, osim kvaliteta, imati i funkcionalan, interesantan dizajn. Rančevi "Extreme4Me" su napravljeni od vodootpornog materijala i anatomski su pojačani kako bi izdržali i najteže knjige. Deca neće dolaziti u situaciju da torbe nose na jednom ramenu (posledice toga su opasne) jer su naramenice prilagođene da budu udobne i da ne smetaju pri nošenju. Torbe su dovoljno velike da sav pribor stane u njih, a posebne pregrade omogućavaju pažljivo čuvanje novčanika, ključeva, telefona i drugih sitnica koje deca nose.

U poslednje vreme moderne Messenger torbe dostupne su u brojnim dezenima i nisu podložne podelama na muške i ženske. Takođe i torbe sa točkićima su postale deo svakodnevice jednog đaka, pa je brend "Extreme4Me" od ove godine pojačan sa Trolley torbama kako bi se deci što više olakšao put do škole i nazad.

Brend "ForMe" namenjen je mlađim đacima, čiji roditelji neće morati da brinu da li se mališan bori sa nekoliko kilograma teškim knjigama. Ergonomski oblik i pojačano dno ranca postaraće se za udobnost, a na đacima je da odaberu model u skladu sa svojim interesovanjima. Nezaobilazni dizajn je i anatomska torba pod nazivom "kocka“ sa svojim novim motivima - Pony, Football, Pirates, Butterfly i Formula. Naravno, ovo je samo deo ponude za novu školsku 2016. godinu.

Kompletnu ponudu najkvalitetnijih rančeva i torbi možete da pogledate na sajtu www.extreme4me.com.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti