Novi aparati u Kamenici zamenili one stare 20 godina

Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine dobio je četiri nova sternotoma, aparate neophodne za otvaranje grudnog koša tokom kardiohirurških intervencija.

Hirurzi Instituta godišnje urade oko 1.200 ovakvih zahvata kod najugroženijih bolesnika i bez sternotoma praktično nije moguće izvođenje operacija na otvorenom srcu, navode u Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, koje je s Upravom za kapitalna ulaganja odobrilo sredstva za njihovu kupovinu.

U sekretarijatu poručuju da nabavka novih sternotoma ima veliki značaj, s obzirom na to da su stari korišćeni više od 20 godina. Zbog njihovih čestih kvarova dolazilo je do kraće, a u poslednje vreme i duže redukcije planiranih operacija, a nije bilo moguće standardno planiranje i odvijanje operacija. Prve operacije novim sternotomima već su izvedene.

"Na ovaj način je obezbeđeno kvalitetnije i brže zbrinjavanje bolesnika, a lekarima Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici omogućeno planiranje većeg broja operacija do kraja ove godine", zaključuju u sekretarijatu.

  • Dr Petrovic

    28.08.2016 21:42
    Kakav cinizam
    Narodne mase sve nepoznate izraze gutaju ko udice.
    Glasaj svesna inteligencijo, glasaj!
  • VladaN

    26.08.2016 00:22
    Lepo...
    ...ali jedva čekam da vidim ukupan rezultat Mirovića i družine. nadam se da ne planiraju neku autobusku stanicu ili behatoniranje cele Vojvodine.
  • Zanovetalo

    25.08.2016 20:31
    Sada ce ovi nazadni da nam objasne kako su oni zasluzni za ovo "kapitalno" ulaganje u testeru. Hjoj jadna li si Vojvodino

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti