Počinje Novosadski književni festival

Međunarodni novosadski književni festival počinje danas i traje do 2. septembra, a posebna pažnja biće posvećena danskoj poeziji, najavilo je Društvo književnika Vojvodine.

Na festivalu koji se održava 11. put učestvuje oko 100 pisaca, prevodilaca, muzičara i glumaca, među kojima je više od 20 inostranih pesnika iz Engleske, Francuske, Nemačke, Španije, Rusije, Poljske, Bugarske, Rumunije, Mađarske i Danske.

Među gostima biće Žerar Nuare (Francuska), Pia Jul (Danska), Miroslav Cera Mihailović (Srbija), Havijer Vela (Španija), Metju Keli (Velika Britanija), Pedro Serano (Meksiko), Marija Alkantarilja (Španija), Gabrijel Kifu (Rumunija), Nalivijko Nikolaj Petrovič (Rusija) i drugi.

Festival će obuhvatiti više od 20 programa kao što je govorenje poezije na Trgu mladenaca, razgovor u kome će učestvovati Žerar Nuare, Pia Jul i Pedro Serano i simpozijum "Poezija i banalnost".

U svečanoj sali ogranka Srpske akademije nauka i umetnosti biće predstavljena Antologija danske poezije u izdanju Društva književnika Vojvodine, a promociji će prisustvovati danski autori Tomas Boberg, Kristel Vinblad, Glen Kristijan, Pia Jul i Kamila Lefstrem.

Programi će se odvijati i u kafeu "Bistro", klubu "Absolut", restoranu "Marina", Magistratutu Sremskim Karlovcima, kao i na više lokacija u Somboru, Sremskoj Mitrovici, Žablju i Beogradu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti