Skupština grada u petak o kulturi, strategija loše sastavljena

Novosadski parlament će prvo jesenje zasedanje početi u petak, 2. septembra, raspravom o Strategiji kulturnog razvoja grada do 2026. godine.

Ovaj akt se donosi nakon nedavne javne rasprave i ubrzanog rada od nekoliko meseci zbog kandidovanja Novog Sada za prestonicu kulture 2021. godine. Strategija je napisana prethodnih meseci, na brzinu, nakon što je postalo jasno da ona nedostaje u spisku neophodne dokumentacije za kandidaturu.

Zbog ove brzine, što se i pokazalo tokom javne rasprave, ovaj strateški dokument je loše sastavljen i pun je manjkavosti. Nema konkretnih predloga, rokova i ciljeva za to šta bi Novi Sad trebalo da uradi da se pospeše kulturni sadržaji u narednih deset godina. Očekuje se da će odbornici ipak odobriti ovaj dokument, jer vladajuća većina ima dovoljno glasova.

Na sednici Skupštine grada naći će se i veći broj urbanističkih planova.

Takođe, na dnevnom redu je i donošenje odluka o raspodeli dobiti iz poslovanja javnih preduzeća iz prošle godine. Podsetimo da je dobit zapravo veštački napravljena jer su skoro sva gradska preduzeća u plusu poslovala samo zbog subvencija iz budžeta grada i samo je "Parking servis" imao dobit od oko 700.000 dinara.

  • Sarax

    29.08.2016 21:24
    Sta ocekivati od bivseg konobara iz rumenke Zivana koji maze oci gradonacelniku da zna nesto a realno je sarlatan
  • kultura

    29.08.2016 19:53
    Da li se tu misli i na kulturu stanovanja uz koje idu bacanja djubreta sa sprata , lajanje komsijskih rotvajlera , svakodnevna busenja hiltovkom , vrsenje nuzde u liftu , nocna urlanja pijanih huligana , ...
  • Orwell Vegan

    29.08.2016 19:49
    Najbolji vic
    NS Evropska prestonica Leva ruka Desni dzep.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti