Fotografije najboljih đaka i ove jeseni na novosadskim bilbordima

Fotografije učenika, koji su u oblastima nauke i umetnosti ostvarili izuzetne rezultate i na taj način promovisali prave društvene vrednosti, krasiće i ove jeseni bilborde u Novom Sadu.

Uspešni đaci će na bilbordima biti u okviru projekta "Učim, znam, vredim", koji je pokrenulo Udruženje za promociju društvene odgovornosti, a sa idejom da se javnosti prikaže drugačija slika društva i da se pruže drugačiji primeri od onih koji se forsiraju kroz tabloide i neke mejnstrim medije.

Predsednik udruženja Aleksandar Savanović je rekao da su ovi učenici u najboljem svetlu predstavili sebe, svoju porodicu i školu, ali i svoj grad. Članica žirija Dragana Ćorić je apelovala na sve osnovne i srednje škole sa teritorije Novog Sada da se masovnije uključe u projekat i daju još jednu vrstu pohvale svojim najboljim učenicima.

Inače, od ove godine su se u realizaciju projekta uključile opštine Srbobran i Temerin.

Komisija je još ranije izabrala 20 najboljih osnovnoškolaca i srednjoškolaca i srednjoškolskih timova koje su novosadske škole kandidovale za ovaj bilbord projekat. Žiri nije imao lak zadatak, jer je bilo prijavljeno ukupno 56 učenika i učeničkih timova, sa više od 100 učenika koji su u ovoj godini svojoj školi i svom gradu doneli neku prestižnu nagradu na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

  • Maksimilijan

    31.08.2016 22:46
    Ako su im slike lepe ...
    Garant su varali na takmicenju a ako nisu samo ce im se narod smejati. Bolje kacite fotografije udavaca uz kracu biografiju u kojoj bi pisalo sta zna da skuva i umesi da li trese tepih ili samo usisava i sl.
  • zvonce

    31.08.2016 15:55
    Pretpostavljam da su sada na sceni DS botovi. Kad ste vi bili na vlasti, ovo nije moglo da se organizuje pa vam sada krivo. Niste hteli ni novcane nagrade deci da daje, jer su vama manjkali ti viskici.
    Ne znam kako drugacije da objasnim ovoliku mrznju.
    Udruzenje je nevladina organizacija, o cijim ti to parama, iz cijih dzepova, govoris?

    Kada su nam ovakvi gradjani koji imaju komp ili telefon i pristup internet konekciji, nije ni cudo sto nam je Srbija ovakva kakva je. NIkom dobra, ponajvise nama samima
  • @Roditelj

    31.08.2016 15:43
    ne prijavljuju skole djake
    nego mogu biti predlozeni samo oni djaci koji su imali plasmane na republickom ili medjunarodnom rangu a takmicenja su u planu Ministarstva
    pdete na sajt ministastva pa tamo ima raspored
    djak krece pd skolskog takmicenja pa opstinsko pa okruzno pa republicko
    iz SVIH. predmeta sem fizickog i likovnog koji opet imaju svoja takmicenja tog ranga
    dakle samo ono sto dete predstavlja skolu
    e sad ko takvu decu kandiduje za bilbord mozda neko zna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti