Renoviranje Platoneuma počinje uskoro

Renoviranje Platoneuma, zgrade u kojoj je smešten Ogranak SANU u Novom Sadu, počeće uskoro, a radove u vrednosti od deset miliona zajedno će finansirati Grad i Pokrajina.

O renoviranju zadužbine vladike Platona Atanackovića zajednički su se dogovorile gradske i pokrajinske vlasti sa Srpskom pravoslavnom crkvom i Srpskom akademiju nauka i umetnosti.

Akademik Stevan Pilipović je rekao da je od vladike bačkog Irineja dobio obećanje da će, po završetsku procesa restitucije, kada zgrada Platoneuma i formalno bude vraćena SPC, ona i dalje ostati sedište Ogranka SANU.

Za projekat renoviranja Platoneuma tehnička dokumentacija je u velikoj meri pripremljena, ali se čeka završna reč odgovornih iz Zavoda za izgradnju grada, Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada, kao i saglasnost Srpske pravoslavne crkve.

  • ZORAN

    31.08.2016 10:42
    rasipanje

    U redu je što je crkvi vraćena imovina.Ali, ako je crkvi vraćena toliko vredna imovina, onda ona ima sredstva za renoviranje odnosnog objekta.I drugim građanima su vraćene zgrade po gradu, ali nikome nije država dala i pare za renoviranje.To je potpuno nezakonito racbacivanje para poreskih obveznika i za najoštriju je osudu potez vlasti.
  • kolega

    31.08.2016 09:56
    pa dobro da l' ste tacni?
    Toliko precih stvari ima za renoviranje, vi nasli zgradu kojoj nista ne fali. I vazno je da se i crkva tu nasla. Recimo, put do Instituta u Kamenici vam je ocajan!! Da ne govorim o stanju objekta. Tuga tuzna... Najtezi bolesnici se gore lece. Raspada se drzava, grad, ljudske vrednosti, a vi samo zamazujete oci sebi i drugima nekim glupostima ovog tipa. Od silne dokonosti ne znate sta cete pre pa novce dajete za presipanje iz supljeg u prazno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti