Počinje škola, roditelji ključni za bezbednost dece

Prvog septembra počinje nastava u svim novosadskim osnovnim i srednjim školama, sem u "Prvoj vojvođanskoj brigadi" na Novom naselju gde je zbog radova početak školske godine pomeren za ponedeljak.

Prema rečima načelnika školske uprave za Južnobački okrug Jovana Vukčevića, od 1. septembra će prvi put u školske klupe sesti 9.306 đaka prvaka u 150 osnovnih škola Školske uprave koja obuhvata grad Novi Sad, Sremski okrug i Južnobački okrug. Samo u Novom Sadu prvaka je 3.729.

Ono što je za roditelje i decu najvažnije je bezbednost u školama, pa će se sa tim ciljem prvog dana septembra sastati Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama.

Članica tog tela Dragana Ćorić, kaže za 021 da će se na dnevnom redu naći edukacija predstavnika učeničkih parlamenata i saveta roditelja osnovnih i srednjih škola u okviru obeležavanje Dečije nedelje, kao i izveštaji akcije "Školarac" i "SOS telefon za borbu protiv vršnjačkog nasilja", koji je grad Novi Sad ustanovio krajem prošle školske godine.

Takođe, i policija će narednih dana imati pune ruke posla i pojačano prisustvo na ulicama, te će saobraćajni policajci kao i prethodnih godina obezbeđivati ulice i raskrsnice oko škola, najviše na početku i kraju smena. Međutim, pored policajaca, upravo su roditelji ti koji su ključni za bezbednost svoje dece, smatra Dragana Ćorić.

"Time što vaša deca kreću u prvi razred vi treba da im budete uzor i dajete im primer kako treba da se ponašaju i čuvaju sebe od mogućih opasnosti, prvenstveno na ulicama ali i u školama, jer smo mi roditelji osnova bezbednosne kulture naše dece", smatra ona.

Od 1. septembra kreće i jesenji red vožnje gradskog prevoznika pa će na snazi biti polasci koji su u redu vožnje obeleženi kao "đački", a koji su bili ukinuti zbog raspusta.

  • Uplaseni roditelji

    31.08.2016 21:04
    Grbavica
    Skinite fasisticke navijacke uredjene grafite sa skolskog dvorista na grbavici /sve sa popajem i dizni jinacima/ i utvrdite istragom ko je odobrio ili ko nije sprecio ili ko nije poduzeo potrebne mere da se to zlo ukloni
  • dzungla

    31.08.2016 17:31
    "..roditelji ključni za bezbednost dece"

    U normalnim drzavama da , u ovoj divljini to ne vredi.
  • ex chapman

    31.08.2016 15:32
    bezbednost?
    ovo je zastrašujuće. zapanjujuće... i otrežnjujuće. roditelji, naučite svoju decu da se brane od nasilja! dr ćorović bi mogla da napiše priručnik kako to deca da se čuvaju od nasilja. da ne odlaze u školu gde ih neminovno čeka susret sa nasilnicima? ili da sva deca treniraju borilačke veštine? ili da nose oružje u školu? a svako zna da je NAPAD NAJBOLJA ODBRANA! bravo, samo napred. izgradite generaciju primitivnih životinja. ionako nam se genetski materijal i sveo na to. decenijski odliv najboljih ljudi u inostranstvo i priliv ološa iz inostranstva! a škole umesto obrazovanja i vaspitanja postaju poligon za borbu. tako pripremamo decu za realan život koji ih čeka ako ostanu u srbiji - gola borba za opstanak, od danas do sutra, bez perspektive, bez kreativnosti, bez produktivnosti, bez kulture i duhovnosti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.