Rešen problem isplate naknade prosvetarima

Pokrajinski Sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine saopštio je danas da će oko 909 miliona dinara biti uplaćeno danas na račune 497 škola u Vojvodini, čime je rešen problem isplate naknade prosvetnim radnicima nastao tokom korišćenja godišnjeg odmora u 2015. godini.

U saopštenju se precizira da će sredstva u ukupnom iznosu od 909.129.940 dinara, koji sadrži i spornu razliku, biti uplaćena na račune 395 osnovnih i 102 srednje škole na teritoriji Vojvodine.

"Današnjom isplatom obuhvaćene su škole koje su dostavile ispravan obračun Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, dok će ostalim školama razlika biti isplaćena sa drugim delom avgustovske zarade", saopštio je pokrajinski sekretarijat.

Navodi se da je problem u vezi sa isplatama naknada zarada prosvetnih radnika nastao tokom korišćenja godišnjeg odmora u 2015. godine rešen saglasno odluci ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića.

  • Dragana

    07.09.2016 06:41
    Zar posle godinu dana
    Da li Ministarstvo vraća novac sa godinu dana kašnjenja ili je novinarstvo postalo copy & paste, pa su "zalepili" pogrešnu godinu?
  • jo

    06.09.2016 18:39
    Suficit
    Šta je milijarda tamo ili ovamo kad se ima može se.Pdv se privredi ne vraća a ovamo se dele " greške ".Penzionerima se ne vraća jer njima nije skinuto " greškom " ko ovim akademcima.Da im dinar ukineš evo sindikalaca da kukaju a to što je 45% dece nepismeno koga briga pa neće valjda oni da ih uče.Tu su roditelji
  • Perica

    06.09.2016 14:58
    jel to DUG
    Bilo ko, daje dugovao državi godinu dana za porez,struju,grejanje.....debelu bi kamatu dobio da doda na glavnicu!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti