FOTO: "Parkiraj drvo, ne kola"

Na zelenim površinama u gradu osvanule su table koje na kreativan način upozoravaju da je parking van propisanog mesta zabranjen.

Table su postavljene uglavnom na keju i u njegovoj blizini, a na njima su ispisane poruke poput "Noću pauk grize, a danju kola nosi", "Mesto za prirodu, ne za kola" ili "Novosadski je ne parkirati ovde".

Autor je za sada nepoznat, ipak očigledno je da je želeo da ukaže na problem parkiranja na zelenim površinama.

Nedavno slične "ekološke" table, koje su ukazivale na nedostatak zelenila, bile su postavljene u Starom gradu i oko Bulevara Jaše Tomića. Tako na primer, na mesto koje je bilo obraslo u korov, postavljena je tabla "100 % zelenilo". Više o toj akciji možete pročitati OVDE.

 

  

Prošle godine su na keju bile postavljene tablice sa porukom "Neću da me neko zgazi" uz kesice za uklanjanje psećeg izmeta, o čemu možete pročitati OVDE. 

  • RAJKA

    02.10.2016 17:57
    bravo
    Ajde potrudite se i otkijte ko je ovo divno delo uradio za gradjane Novog Sada, da bar novosadjani znaju kome da zahvale.
    Odavno nisam nista lepse videla kao inicijativu, cuvajmo prirodu a i ustedecete npvac koji bi dali kad vas odnese pauk.
    Bravo!
    Ili da se ljudi sami jave, kad vec nikog ne zanima da otkriva, to je kao i one kuke dobrote samo osvanulo i radilo posao.
  • Mali

    02.10.2016 15:01
    @Veliki
    Hahaha...sta napravi Vodja od vas....u 21 veku si shusha ako imas auto!?!?! Samo podvijajte repove, ja na sebe ne dam...stvar izbora!
  • Lazar

    02.10.2016 14:13
    haha
    Izgleda da ekipa koja je ovo radila ima botove :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti