FOTO: Zmije iz korova plaše stanovnike Veternika

Građani Veternika godinama muku muče s korovom u blizini kanala, koji je toliko napredovao da su se pojavile zmije.

U blizini ovog zapuštenog dela naselja nalazi se dečije igralište koje, tvrde za 021 meštani, ponekad bude pokošeno i zbrinuto.

Međutim, meštanin Veternika M. P. kaže da je korov postao toliki problem da se redovno pojavljuju pacovi i zmije, a niko ništa nije uradio da se situacija duž Pionirske, Avalske i Ulice Solunskog fronta popravi.

"Godinama se razvlačimo sa ovim korovom i zapušteno je sve vreme. Ne znam kome se sve nismo obratili - mesna zajednica tvrdi da će nešto uraditi, Zavod za izgradnju grada pere ruke, Vodoprivredno preduzeće Šajkaška odbacuje odgovornost... Ovo do igrališta je, blago rečeno, džungla. Pri tome je čitav potez te ulice kritičan i niko nije ama baš ništa uradio", kaže ovaj ogorčeni Veterničanin.

Kako dodaje, pred svake izbore političari obećavaju da će problemi biti rešeni, samo da se oni domognu vlasti. Kada to uspeju, ove brige stanovnika Veternika više nisu prioritet.

"Ovo je sramota za naš grad. Kad počne kampanja, svima su usta puna obećanja - bilo nam je obećano da će se pokositi sve, da će doći inspektori, samo da izbori prođu. Izgleda da ćemo se samo nadati novim turama obećanja pred naredne izbore, a do tada se brinemo da nam deca na zalaze u tu travurinu", priča za naš portal M. P.

Ipak, postoji nada da će ova divljina biti uskoro uklonjena. Iako nismo dobili nikakav odgovor iz ZIG-a, u Vodoprivrednom društvu "Šajkaška d.o.o." koje se, između ostalog, bavi održavanjem uređenjem vodotoka, kažu da će korov biti uklonjen do kraja godine.

"Kanal koji spominjete je meliorativni kanal V-806. Pomenuti meliorativni kanal je u planu da se sa njega ukloni biljna vegetacija do kraja 2016. godine", navodi Ranka Borovčanin iz ovog preduzeća.

Građani Veternika čekaju taj dan, ali uzevši u obzir dosadašnja iskustva, ne ulažu mnogo nade u ispunjenje bilo kakvih obećanja. 

  • veternikboy

    06.10.2016 15:32
    Ma to su beloske, nije to nista.
    Pih pa mi se u Krajini ko djeca igrali sa sarkama, a ne da se sad plasimo tamo nekih belouski.
  • chwdp

    06.10.2016 10:40
    Највеће отровнице града је тзв нсцз! марш у београд
  • misko

    06.10.2016 09:34
    avav
    Dva dobra lovna terijera resice trajno problem,inace su to najverovatnije vodene zmije i potpuno su bezopasne a veoma korisne za eko sistem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti