FOTO: Novosađanin najavljuje tužbu zbog seče stabala na Limanu

Novosađanin Vladimir Kilibarda optužuje Gradsko zelenilo da je bez upozorenja iseklo zdravo stablo bagrema ispred zgrade u Fruškogorskoj 33 i najavljuje tužbu protiv ovog preduzeća.

Kilibarda za 021 kaže da je stablo bilo staro svega 15 godina, te da nije ugrožavalo nikoga iz kvarta. "To stablo je taman naraslo do našeg prozora na drugom spratu i bilo je potpuno zdravo. Mi, stanari ove zgrade, godinama vodimo računa baš o tom stablu jer smo ga mi i zasadili u toku jedne radne akcije davnih dana. Zelenilo je pre tri dana došlo i počelo da seče redom stabla, duž Fruškogorske, a sekli bi još da ih mi nismo zaustavili", priča Kilibarda.

Kako dodaje, čuva dokaz da je drvo bilo zdravo u slučaju da neko pokuša da ga demantuje.

Kilibarda sada najavljuje tužbu protiv preduzeća zbog seče stabla. Na njegovoj strani je još nekoliko stanara.

Foto: 021

Kako tvrde u Zelenilu, ovo stablo je posečeno zato što je bilo - trulo. Naime, preduzeće je počelo pripremne radove na ozelenjavanju Limana I, između Fruškogorske, Jiričekove, Veljka Petrovića i Ulice Drage Spasić.

"Trenutno je u toku orezivanje suvih grana, kao i onih koje naležu na prozore stambenih zgrada. Izvađeno je nekoliko starih panjeva, a uklonjeno je i 10 trulih stabala, o čijem stanju svedoče fotografije", poručuju iz ovog preduzeća.

Foto: Zelenilo

Kako dodaju, po završetku vegetacionog perioda na tom području biće posađena 152 stabla javora, jasena, duda, kestena, breze, crvenolisne šljive i lipe. Predviđena je i rekonstrukcija 583 kvadrata travnjaka, kao i sadnja 240 komada ukrasnog šiblja.

Vladimir Kilibarda najavljuje da se neće zaustaviti u odbrani svog stabla i tvrdi da tužbu protiv preduzeća može da dobije. "Jasno je kao dan da nije bilo razloga da se ovo drvo seče. Trebalo je, kad su već zapeli, barem da nas obaveste", ponavlja on.

  • ana

    09.10.2016 13:00
    lisce se skuplja da ne zagusk kanilzaciju kad padne kisa
  • ana

    09.10.2016 12:59
    puno bi gradjana tuzilo da ispravi mnoge nepravde ali nema para zatsudske troskove a od gradjana do suda je praznina Vakuuum nema istance da resi problem u začetku . cilj je da se tuzi i da se gradjani očerupaju advokati zarade jer se sudi jednostrano. Izmedju gradjan i suda postoji samo POLICIJA i niko više. Dok i njih ne premeste i ne ukinu rasformiraju.
    Kad cete vise traziti da Lijse objavi odobreni cenovnik. Dok je jkp to je u obavezi sem ako se nije u medjuvremenu privatizovalo !!!!???
  • VladimirNS

    09.10.2016 12:53
    oj jesenjske duge noći
    Ista priča svake godine u jesen, razmašu se žagama. Treba podeliti ogrevno drvo "ugroženim" kolegama i članovima.
    Kadrova za seču imaju, ovih kojima je motorka sastavni deo escajga, a radnika što koriste motiku, sade, čupaju korov, okopavaju manjka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti