Radovi na prihvatilištu na Klisi pri kraju, još nepoznata namena

Radovi na prihvatilištu za decu žrtve trgovine ljudima na Klisi privode se kraju, međutim stanovnici ovog kraja još nisu sigurni za šta će se ono na kraju koristiti.

Objekat je prvobitno bio namenjen za decu sa problemima u ponašanju, koja su smeštena zajedno sa decom iz Sigurne dečje kuće. Na činjenicu da su ova deca smeštena zajedno, ukazao je još 2013. godine gradonačelnik Miloš Vučević.

Nakon što su obezbeđena sredstva za izgradnju objekta na Klisanskom putu, stanovnici ovog dela grada su se pobunili i zahtevali da se izgradnja zaustavi. Oni su tada istakli da je prihvatilište previše blizu stambenih kuća, te da nikome od stanovnika ne odgovora da ta ustanova bude tu smeštena.

"Svi će morati da paze na sebe. Niko normalan neće smeti da izađe na ulicu. Ta deca će slobodno šetati. Tražili smo odgovor i od gradonačelnika, ali nismo ga još dobili. Sada imamo oko 2.500 potpisa i nastavljamo da prikupljamo. Izvođač radova nam je rekao da će u ustanovi biti veliko obezbeđenje, sa kamerama na svakom ćošku i čuvarima, te da se ne radi uopšte o naivnoj građevini. A ako je već tolika mera bezbednosti, ne dolaze tu obična deca, već delinkventi", naveli su tada stanovnici Klise.

U dogovoru gradskih čelnika i stanovnika Klise odlučeno je da se promeni namena i da u objektu od 1.033 kvadrata budu smeštena deca žrtve trafikinga.

Međutim, da li je namena zaista promenjena nepoznato je i nakon osam meseci od datog obećanja. U Centru za socijalni rad ni nakon dve nedelje ne odgovaraju na naša pitanja da li je namena objekta promenjena, ali ni kada će se prvi štićenici useliti u prihvatilište. Ista situacija je i u kabinetu gradonačelnika.

Marko Đurašković, pokretač inicijative za promenu namene prihvatilišta kaže za 021.rs da konkretni potezi nisu načinjeni.

"Promenjena je samo tabla. Ne znamo šta se desilo u međuvremenu, mi smo dobili usmena obećanja da će se namena promeniti, da li se to zaista dogodilo ne znamo. Kada smo se dogovorali sa Gradom tražili smo da nam upute dopis da je odluka o nameni promenjena, ali to još uvek nije učinjeno", prokomentarisao je naš sagovornik.

U "Best izgradnji" koji je izvođač radova, potvrđuju da su radovi pri kraju, te da je ostalo još da se postavi kapija i da se dobija potvrda iz "Poslovnog prostora" o tehničkom prijemu, za šta nemaju informacija kada će biti.

Prema ranijim najavama nadležnih, u prihvatilištu bi trebalo da bude smešteno deset žrtava, dok je maksimalni kapacitet 17 štićenika. Sa druge strane nepoznanica je i šta će biti sa maloletnicima sa problemima u ponašanju.  

  • Dule

    10.10.2016 20:44
    Hahaha, svaki moguci zatvor ce mi na Klisu ubaciti.
  • ana

    10.10.2016 14:27
    delikvente i sve problematicne vodite kod marica neka zive u rijalitiju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti