Vučević: U uređenje Novog Sada do 100 miliona evra

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da će u narednih pet godina biti uloženo do 100 miliona evra u uređenje grada, nakon što je Novi Sad proglašen za evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Vučević kaže da će sam Grad investirati najmanje 30 miliona, ali i da se očekuje snažna podrška vlade Srbije i pokrajinske vlade.

Prema njegovim rečima, počeće se sa uređenjem fasada u centru i Podgrađu.

- Podgrađe nije rađeno decenijama, tuda prolaze hiljade turista, a neodvojiv je deo Petrovaradinske tvrđave. Kroz uređenje fasada videće se prvi koraci u pripremi Novog Sada za evropsku prestonicu kulture - rekao je Vučević za RTS i dodao da će to preporoditi taj deo grada.

On je istakao da predstoji ulaganje u infrastrukturu i ustanove kulture, kako samog Novog Sada, tako i okolnih naselja.

- Cela 2021. godina biće u festivalima i predstavljaće "krunu" ovog procesa. Do tada, čeka nas "pet godina posla". Ovo nije kampanja, nego proces koji mora da traje i da pokrene druge gradove i opštine u Srbiji. Mislim da ne treba da se zaustavimo na 2021-oj, već da nastavimo dalje putem kojim smo krenuli - rekao je Vučević.

  • Vojvosadjan

    20.10.2016 08:45
    Slucajno se secam izjave aktuelnog predsednika republike i vrhovnog komadanta od pre nekih 4-5 godina. 100 milijardi kineksih investicija... pa koga bre vi zajebavate?
  • Ivicia

    19.10.2016 06:51
    Evo ja se javljam kao nadzor na projektima pa me zanima koliko cete postovati moje raporte o slabim radovima kasnjenjima i kradjama?
  • Deks

    18.10.2016 18:14
    Eto čak i Žika Šarenica (i cela partijska vojska) čestitao je Novom Sadu izbor za "evropsku prestonicu kulture". U suštini od miša prave slona tj. od relativno minornog događaja prave ko zna šta. Najviše reči o evrima a najmanje o kulturi. Očekujem da Ceca na trgu sada umesto jednom peva dvaput a 2021. svakog meseca...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti