Oliver Stojanović umesto Kosanovića u OŠ "Prva vojvođanska brigada"

Osnovna škola "Prva vojvođanska brigada" na Novom naselju dobila je vršioca dužnosti direktora nakon smene prethodnog rukovodioca, Dušana Kosanovića.

Kosanovića je zamenio profesor fizičkog vaspitanja Oliver Stojanović, koga su predložili članovi Školskog odbora ispred lokalne samouprave. Kako za 021 navodi Žarko Simović ispred Školskog odbora, Stojanović će na v.d. funkciji biti najviše šest meseci.

"U roku od tih šest meseci mora da se raspiše konkurs za izbor novog direktora. Drugi kandidat za vršioca dužnosti, Sunčica Torbica, ostala je na dosadašnjoj funkciji pomoćnika direktora i mislim da je sada na rukovodiocima da svojim potezima izazovu pozitivan publicitet školi, umesto dosadašnjeg negativnog po kojem je škola bila, nažalost, prepoznata", naveo je Simović za naš portal.

Podsetimo, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje prihvatio je nedavno predlog za razrešenje Dušana Kosanovića funkcije direktora OŠ "Prva vojvođanska brigada", koji je doneo Školski odbor.

Kako je 021 pisao, Kosanović je smenjen 20. septembra. Više o ovoj temi pročitajte OVDE.

  • Dragan

    24.10.2016 21:53
    Bivsi ucenik
    Treba sada ispitati sve mutne radnje direktora i njegovog pomocnika Uciteljice po zanimanju.Pa ce se videti kakve su sve mahinacije radili njih dvoje u tandemu!Od Ekskurzija za nize razrede gde je pomocnica uciteljica zdusno ucestvovala,svojim sugestijama.Kako je deljen novac od svega toga.Ovde treba postaviti novo rukovodstvo i to dovedeno sa strane.Onda moze i da dodje do pozitivnih promena.
  • Olijev bivši kolega

    21.10.2016 18:12
    Par činjenica
    O.S. se u NS doselio negde 2002. ili 2003.
    Doveo ga je brat Aljoša jer mu u Nišu nije išlo baš najbolje i zaposlio ga je u svojoj firmi.
    Kada su uspeli da upropaste jednu od vodećih kompanija u distribuciji kozmetike, Oli je otvorio giros na Limanskoj pijaci.
    Znači u školu nije ušao bar 13 godina.
    O njegovim menadžerskim sposobnostima još kruže anegdote.
    Mala trivia: na vizit karti mu je pisalo Prof. Oliver Stojanović.
  • Svako svoje dvorište

    21.10.2016 12:05
    Novi vd je nastavnik fizičke kulture. 12 godina je radio u nastavi, čak je bio i pomoćnik direktora te itekako poznaje školstvo. Jeste, preselio se, pa je imao godinu, dve, roštiljsku radnju, jer nikoga nije znao u NS, snalazio se. Ko je jednom imao svoju firmu taj je naučio da ne rasipa, a kad je to zatvorio, kao privatnik svoje nove firme i upravljao sa 50 zaposlenih -dakle ima iskustva i u upravljanju ljudima. Imao je porodičnu tragediju, zatvorio je firmu. Pa? Problem je što je sa strane, što ga je stranka predložila? Ako sad svi na vreme dolaze na posao u 07:00h -a zna se da su do sada radili neki od 8:30-13h, ako je tražio da prečešlja finansije, otišao do Gradske Uprave da vidi za koje projekte može da se konkuriše, možda će nešto od njega i biti. Da li će biti dobar -videće se. Jedini koji je hteo da raščisti stvari, a ne da zataškava.. Ako ne bude kako treba, uskoro će izbor za direktora, pa eto prilike za pametnije, bolje, sposobnije.... Nego hajde svi vi dušebrižnici recite, šta ste vi uradili ikada da u toj školi bude bolje? Izvinite ako vas ovo moje pitanje uznemirava u vašoj uljuljkanosti u foteljama. Prosečnog čestitog prosvetnog radnika u toj školi je uglavnom bilo sramota ko mu je bio direktor i kako je i šta radio. I sad je problem što je otišao? Ma ne, trebalo je da takav ostane do penzije, jer ne volimo promene i bojimo ih se. A da će mu biti lako-sigurno neće...što reče jedan kolega-ko je nas poznavao ni pakao mu neće teško pasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti