FOTO: Novi Sad će biti šareniji za 141.000 cvetova

"Gradsko zelenilo" započelo je sadnju sezonskog cveća u žardinjerama i cvetnim površinma širom grada.

Biće posađeno oko 96.000 komada dvogodišnjeg cveća i 45.000 lukovica lala. Kao i svake godine najbrojnije su viole (87.610 komada) različitih boja – od bele, preko žute, narandžaste, crvene, roze, ljubičaste do različitih nijansi plave.

Najveći broj će biti posađen na 3.900 m2 cvetnih površina u gradu, deo u žardinjerama u centru i na Bulevaru oslobođenja, u kupama i cvetnom stablu na Bulevaru Mihajla Pupina, a jedan broj u visećim saksijama na kandelabrima na Trgu slobode.

Lale će procvetati na proleće na ukupnoj površini od 1.780 m2. Najzastupljenije su tri vrste u crvenoj boji, zatim bela, dve vrste žute i miks žute, svetlo ljubičaste i ljubičaste boje.


 

  • dobrotvorka

    26.10.2016 00:01
    leepo
    Bas lepo. Ako budu imali viška cveća, neću se ljutiti da posade i na mojoj terasi. ; )

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti