Advokatska komora Vojvodine na sudu zbog diskriminacije

Danas je u Višem sudu u Novom Sadu počelo suđenje po tužbi nekadašnjeg Okružnog javnog tužioca Miodraga Malog protiv Advokatske komore Vojvodine, a u tužbi traži zaštitu od diskriminacije.

On tuži AKV jer mu je 2005. godine, kada je predsednik tog tela bio Slobodan Beljanski, odbila zahtev za upis u Imenik advokata, s obrazloženjem da "nije dostojan bavljenja advokaturom zbog njegovog ranijeg ponašanja tokom obavljanja profesionalne delatnosti" .

Mali je prethodno bio Viši i Okružni javni tužilac u Novom Sadu od 1989. do 2001. godine.

AKV u odgovoru na tužbu navodi da je Zakon o diskriminaciji donet 2009. godine i da nije moguće retroaktivno pozivanje na zakon koji nije postojao u vreme donošenja sporne odluke.

Mali ne traži nikakvu finansijsku nadoknadu niti naknadni upis u Imenik advokata jer je penzioner, već samo da sud proglasi kao neistinite tvrdnje sa sednice UO AKV iz decembra 2005. godine. Sudu je predložio da sasluša republičkog javnog tužioca Zagorku Dolovac i njenog zamenika Đorđa Ostojića.

AKV osporava tužbeni zahtev i traži da tužilac plati parnične troškove.

  • Član biblioteke

    26.10.2016 17:38
    Diskriminacija???!
    Ko nije član biblioteke, i ko može da bude član biblioteke?
    Koliko je nedostojnih advokata u NS protiv kojih su podnete opravdane prijave, ali disciplinska komisija ni jednog nije izbacila, svi anđeli.
    Ovaj čovek se gadno zamerio nekom od tih anđelčića, pa mu nisu dozvolili da bude član Advokatske biblioteke. Mozda je gosp. postao član neke bolje biblioteke, pa je ocenio da bi sada imalo smisla podneti tužbu.
  • Sosa

    26.10.2016 11:20
    Paor
    Sad se vadite na Zakon pa ispada da ste do 2009 mogli diskriminisati koga oćete ,jer zakona nije bilo?
  • Paor

    26.10.2016 07:33
    Strašno
    Miodrag Mali je pokazao da je nestručno lice jer nijre znao čak ni da se Zakon (donesen 2009. godine) ne može primenjivati retroaktvno.
    Možete zamisliti kako je onda radio kao tužilac sa takvim znanjem prava?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti