Predstavljene najveće novosadske investicije (Foto)

Zavod za izgradnju grada predstavio je novosadske investicione projekte na Sajmu investicija "Investexpo", na kom izlaže preko 60 opština iz Srbije i regiona.

Zavod za izgradnju grada predstavio je novosadske investicione projekte na Sajmu investicija "Investexpo", na kom izlaže preko 60 opština iz Srbije i regiona. Prikazani su projekti o kojima se već dugo priča - uređenje Trga republike sa Ribljom pijacom, ugradnja centralnog sistema za prečišćavanje otpadnih voda, projektovanje nove zgrade pravosudnih, pokrajinskih i gradskih organa u Radničkoj 2, gradnja novog mosta na stubovima Franca Jozefa i izgradnja novih deonica Bulevara Evrope.

Novi Sad je ujedno predstavio i katalog za domaće i strane ulagače, u kom se nalaze sve informacije o dobrim građevinskim lokacijama. Štand ZIG-a privukao je veliku pažnju brojnih posetilaca, budući da je koncpiran kao velika mapa Novog Sada. Posetioci koji bi stali na određeno mesto na mapi, mogli su na velikom ekranu da vide u kom delu grada se "nalaze". Međutim, na ovom štandu u toku prepodneva nije bilo moguće dobiti promotivni materijal na srpskom, već samo na engleskom jeziku.

Sajam investicija otvoren je još danas, a ulaz je besplatan. Kako nam je ranije rečeno u Zavodu za izgradnju grada, troškovi učešća na Sajmu investicija ne premašuju milion dinara.

  • 31.10.2010 23:35
    Ko vam jos veruje?
    Investicije su jadne koliko i vi sami. Lazi, prevare vise vam ne prolaze kod pismenih.
  • Tupan

    28.10.2010 12:33
    Tupan i Glupan
    Sve to placaju gradjani Novog Sada, Pokrajna, Republika ili je neka strana donacija u pitanju.
    To nisu prave investicije.
    Glavno pitanje je gde su strane investicije u Novom Sadu i gde je otvaranje novih radnih mesta?

    Ajde da napravimo jedan presek koliko je u ovih deset godina Novi Sad izgubio radnih mesta a koliko je novih radnih mesta otvoreno. Ne racunamo tu zaposljavanje po Javnim Komunalnim preduzecima jer to je opet na teret gradjana.

    Jedite vise k*** politicari,dzabalebarosi,uvlakaci,lazovcine, nabedzeni strucnjaci.
  • sosa

    28.10.2010 12:06
    Nije mi jasno da se oni još uvek nadaju da će se Trg Republike i Riblja pijaca uređivati prema rešenju koje je pobedilo na konkursu...Naučna fantastika:(f

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti