Park umesto stočnog groblja (foto)

Na mestu stočnog groblja u Kaću do sledećeg proleća trebalo bi da bude izgrađen park.
Na mestu stočnog groblja u Kaću do sledećeg proleća trebalo bi da bude izgrađen park. Prema rečima članice Gradskog veća za komunalne poslove Gordane Pušić, vrednost ove investicije je 39 miliona dinara.

"Nažalost, za tih 39 miliona smo mogli izgraditi četiri kilometra kanalizacije u Kaću, mogli smo izgraditi dečije obdanište. Ja uvek apelujem na građane šta smo sve mogli uraditi za taj novac, a mi moramo sada da uništavamo deponiju", kaže Pušić.

Pušićeva apeluje na građane Kaća, Žablja, Đurđeva i okolnih mesta da ne stvaraju nove, divlje deponije. Ona dodaje da će za kažnjavanje nelegalnog odlaganja otpada biti zadužena komunalna inspekcija i policija.

Direktor "Čistoće" Dalibor Novaković kaže da ubuduće stočna groblja neće postojati.

"Nećemo imati više stočna groblja nego će Javno-komunalno preduzeće "Čistoća" da obezbedi hladnjače za animalni otpad, koje ćemo postavljati kad dobijemo zemljište. U međuvremenu, dok se to završava, dobićemo i zemljište gde ćemo postaviti hladnjače", kaže Novaković.

Direktor "Lisja" Srboljub Bubnjević kaže da će sanacija stočnog groblja biti završena do 31. decembra. "Sanacija podrazumeva pohranjivanje animalnog otpada, odvoz neanimalnog otpada, biološki tretman po svim evropskim standardima i zatrpavanje jama membranama ili mrežama", rekao je Bubnjević.

Posle radova u Kaću, "Lisje" će započeti radove na istom projektu u Kisaču.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti