Smenjen zamenik gradonačelnika Novog Sada

Na sednici Skupštine grada u petak smenjen je zamenik gradonačelnika, Saša Igić, a na njegovo mesto je postavljen njegov partijski kolega i odbornik G17 plus, Zoran Mandić.

Na sednici Skupštine grada u petak smenjen je zamenik gradonačelnika, Saša Igić, a na njegovo mesto je postavljen njegov partijski kolega i odbornik G17 plus, Zoran Mandić. 

O tome da li će birati nove saradnike ili će naslediti Igićeve, znaće se više od ponedeljka.

Mandić nije umeo da kaže zbog čega je Igić smenjen, a kako nezvanično saznajemo, njegovim radom nisu bili zadovoljni ni kolege u stranci, ni kolege u gradskoj vlasti. Predlog za njegovo razrešenje potpisali su svi odbornici Demokratske stranke i G17 plus.

LSV i SPO protiv

Pre izglasavanja smene zamenika gradonačelnika odbornici Srpske radikalne stranke napustili su skupštinsku salu. Predsednik njihove odborničke grupe, Đurađ Jakšić, izjavio je da radikali ne žele da učestvuju u dilovanju i cenkanju stranaka na vlasti.

Ostaje otvoreno pitanje zbog čega radikali nisu ostali i glasali protiv predloga ili se izjasnili kao uzdržani. Budući da su Liga socijaldemokrata Vojvodine i Srpski pokret obnove bili uzdržani, uz prisustvo radikala, predlozi za kadrovske smene ne bi prošli.

Odbornici LSV i SPO-a izjasnili su se kao uzdržani na sve predloge Grupe građana "Maja Gojković". Predsednik Skupštine grada i član LSV, Aleksandar Jovanović, rekao je da ova stranka ne podržava ulazak bivše gradonačelnice u gradsku vlast.

Sličnog stava bili su i odbornici Srpskog pokreta obnove. Predsednik ove odborničke grupe, Nemanja Starović, istakao je da je, uprkos kadrovskim promenama u javnim preduzećima, zadovoljan činjenicom da je mesto zamenika gradonačelnika pripalo stranci G17 plus.

Smene u Spensu, TONS-u...

Novi v.d. direktor Spensa biće Živko Popov iz Narodne partije Maje Gojković. Na mesto predsednika Upravnog odbora "Informatike" došao je Milorad Lukić, a na mesto direktora Turističke organizacije Novog Sada, Branko Rondović, takođe iz Narodne partije.

Gojkovićeva nije želela da komentariše činjenicu da odbornici LSV i SPO nisu podržali njihove predloge, rekavši da će se Ujedinjeni regioni Srbije baviti prevashodno svojim resorima i interesom građana.

U petak je stranka G17 plus prvi put nastupila u koaliciji sa Grupom građana "Maja Gojković", čime je nekadašnja gradonačelnica ponovo ušla u gradsku vlast. Koalicija Ujedinjeni regioni Srbije ima 12 odbornika u Skupštini grada.

  • Gogagrom

    01.11.2010 09:25
    Pa, ovi su kao na pijaci ,kupujem-prodajem fotelju!!! Dokle vise da citamo,narode probudi se i na ulice !!!
  • Jaca

    01.11.2010 09:23
    Kuku nama!
    Ja sam zanemela pred ovim kombinacijama. Licno, iako opozicija ondasnjoj gradskoj vlasti, u prethodnom periodu nisam mnogo imala nesto protiv Maje kao gradonacelnice. Prvo, zato sto je rodjena Novosadjanka, drugo zato sto je zena, trece zato sto vec tada nije bila zagrizena radikalka. I mozda bih ovo nekako progutala da je ona posle svog silaska sa vlasti ostala po strani. Medjutim, prosle godine (cini mi se) bila sam u Beogradu u vreme
    izborne kampanje za Zemun. Secate li se ljudi, pcelica je bila u koaliciji sa Tomom, Kostunicom i Veljom! Na svakom uglu je bio bilbord sa kojeg se ova cetvorka smesila, a pcelica je bila u prvom planu! I sta bi,nije dobila ono sto je ocekivala, pa sada hajde u Ujedinjene regione. I Mladja je prima rasirenih ruku. I dobila je dobar deo kolaca u gradskoj vlasti. A i da ne zaboravimo, otkud njoj 7 odbornika? Pa to znaci da je svaki clan njene partije funkcioner. I otkud da ona pobedi na lokalnim izborima u Kisacu, kada se zna da Kisac tradicionalno glasa za demokrate?
    Joooj, muka mi je...
  • pile

    01.11.2010 07:39
    Rupe
    E pa lepo...
    Nego, kad ce rupe po NS ulicama biti zatrpane? Pre zime, ili cemo i dalje da voziloslalom po gradu?
    Kad ce ranzirna stanica biti izmestena? Kad cemo videti normalnu sintersku sluzbu u gradu? KAd ce psi morati da nose brnjice sto je po zakonu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti