Novac od kazni za mostove i crne tačke

Grad je od početka godine inkasirao blizu 50 miliona dinara od saobraćajnih kazni.
Grad je od početka godine inkasirao blizu 50 miliona dinara od saobraćajnih kazni. Član Gradskog veća za saobraćaj, Siniša Bubnjević, kaže za Radio 021 da će polovina tog novca biti izdvojena za sanaciju novosadskih mostova. Radovi su već počeli na jednom od dva mosta prema Kaću, koji je u izuzteno lošem stanju.

"Deo para će biti upotrebljen za kontrolu svih ostalih novosadskih mostova, kao i za kontrolu njihove signalizacije", najavio je on.

Dvadeset pet miliona dinara biće izdvojeno za studiju o crnim tačkama u novosadskom saobraćaju, kao i za sanaciju problema koji budu uočeni na njima. Studija bi trebalo da bude završena do proleća. "Negde treba prekroijiti raskrsnice u potpunosti, negde treba postaviti semafore, negde treba postaviti postaviti usporivače brzine, odnosno nepopularne ležeće policajce", kaže Bubnjević.

Neke od poznatih crnih tačaka u gradu jesu pešački prelaz kod stadiona "Karađorđe", na Bulevaru oslobođenja, kao i pešački prelaz u Temerinskoj ulici.

On je ocenio da nijedna preduzeta mera ne može da otkloni opasnost u potpunosti, budući da mnogo toga zavisi i od samih vozača. Bubnjević ujedno navodi da je prolazak kroz crveno jedan od najčešćih saobraćajnih prekršaja. Takođe, novac od saobraćajnih kazni, koji ide u kasu Saveta za bezbednost u saobraćaju, biće izdvojen i za edukaciju dece u vrtićima i školama. (A.F.)

  • Naxy

    17.11.2010 13:23
    Ni ja kao vozac ne volim semafore ali ako je to najjeftinija opcija da se podigne bezbednost u saobracaju u NS,ja sam ZA.
    A da li ce se i kada resiti problem na prelazu u Futoskoj kod madjarskog groblja???Taj prelaz je vise nego nezgodan,preusko ostrvo,krivina u blizini...Tu je zaista previse nezgoda i nereca,u najmanju ruku stalnih kocenja...Mislim da bi semafor vise nego dobro dosao,kakve veze ima sto ih u blizini ima jos ako je bezbednost na prvom mestu a u blizini su i vrtic i skola????
  • Ja

    02.11.2010 11:35
    jeftinije
    Pretpostavljam da je mnogo jeftinije postaviti semafore nego praviti kružne tokove, a kamoli podzemne prolaze. Nismo mi Madrid, pa da imamo sve same kružne tokove. Mislim, lepo bi bilo, ali... Problem velikog broja semafora se može rešiti, a i rešava se njihovim usklađivanjem, pa tako imamo onaj 'zeleni talas'. Nemam ništa protiv semafora, samo da svi budu bezbedni.
  • Lane NS

    02.11.2010 09:37
    Tacno tako, svako resenje vide u stavljanju semafora, sad ce i kod stadiona na pesackom prelazu da stave semafor!!!
    Svuda se po svetu prave podzemni prolazi, kruzni tokovi...
    U Novom Sadu: jedan podzemni prolaz i NIJEDAN kruzni tok?!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti