Protesti zavise od odgovora MMF-a

Savez samostalnih sindikata Srbije sutra će odlučiti da li će započeti sa prikupljanjem  potpisa za smenu Vlade, što zavisi od današnjih pregovora Vlade i MMF-a.
Savez samostalnih sindikata Srbije sutra će odlučiti da li će započeti sa prikupljanjem  potpisa za smenu Vlade, što zavisi od današnjih pregovora Vlade i MMF-a. Predsednik gradskog Sindikata, Drago Đokić, kaže za Radio 021 da nije postignut nikakav dogovor sa Vladom osim da minimalne penzije budu 27 odsto prosečne zarade.

"Ono što je nama ključno jeste da zadržimo 60 odsto prosečne penzije u odnosu na prosečnu zaradu u Srbiji, da vidimo kako se može rešiti pitanje povećanja staža za žene, pitanje beneficiranog radnog staža, i pitanje invalida. Takođe imamo vakuum prostor za oko 2.000 ljudi koji su uzeli plaćeno odsustvo do odslaska u penziju, što nije regulisano zakonom, a što želimo da rešimo", navodi Đokić.                                                                    

On dodaje da će od 10. novembra svakodnevno biti organizovani jednosatni štrajkovi upozorenja.Takođe će biti poslati obrasci u sindikalne organizacije, objašnjava Đokić.

"Prikupljanje potpisa će se osim u našoj zgradi biti organizovano i svaki dan od 14 do 16 časova na Štrandu. Sve to će biti priprema za veliki protest u Beogradu na dan ulaska predloga izmene Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju u skupštinsku raspravu".

  • VJ

    01.11.2010 21:58
    Drugim recima - ako uzmu jos jedan kredit, onda nema strajkova? Iliti, ako jos vise zaduze nasu decu, onda ce biti sve u redu?
  • 01.11.2010 21:25
    Bit ce onako kako kaze MMF jer tako mora biti,sindikalne vodje su ranije trebali biti ovako uporni a ne sada,mozda su istrosili svoju gotovinu pa hajd sada da zarade platu...inace ako MMF odlucuje sto je opet normalni /drzava nam je u potpunom kolapsu bez ijednog sopstvenog dinara/ sto onda ne bi raspustili 250 djabalebarosa i neradnika iz poslanickih klupa koji nista ne odlucuju i pustili da nam 80-tak iz MMF-a sedne na njihva mesta i vode drzavu...mislim da bi ilo svima bolje,jer i ovako vlast nista ne odlucuje osim sto stvarahalabuku

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti