Kostreš: Izbor Simića profesionalna odluka

Na inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine, Elektroprivreda Srbije imenovala je na mesto direktora Elektrovojvodine Tihomira Simića, nekadašnjeg visokog funkcionera Pokreta snaga Srbije, a takav izbor u LSV pravdaju izboru stručnosti ispred politike.  
Na inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine, Elektroprivreda Srbije imenovala je na mesto direktora Elektrovojvodine Tihomira Simića, nekadašnjeg visokog funkcionera Pokreta snaga Srbije, a takav izbor u LSV pravdaju izboru stručnosti ispred politike.

Na pitanje zbog čega LSV, stranka koja se najoštrije zalagala za lustraciju i raskid sa prošlošću, u kontekstu politički aktivnih saradnika režima Slobodana Miloševića, sada staje iza funkcionera stranke Bogoljuba Karića, Bojan Kostreš, potpredsednik LSV kaže za ''Danas'' da je kriterijum izbora bio motivisan profesionalnošću, a ne političkom pripadnošću.

''Nas ne raduje to što je Simić kadar Karićeve stranke i da je reč o političkoj funkciji, to bi za nas bilo apsolutno neprihvatljivo. Budući da je funkcija na koju je imenovan čisto profesionalna, kao i da je Simić 2004. godine bio potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine, odlučili smo se da ga predložimo na to mesto'', ističe Kostreš.

Upitan da li to znači da nije bilo nijednog drugog kandidata iza kojeg je LSV mogao da stane, osim funkcionera Karićeve stranke, Kostreš je rekao da nije dovoljno upućen između kojih predloga se vršio izbor, naglasivši da je Simić kao potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine dobro sarađivao i sa aktuelnim predsednikom Vlade Vojvodine, Bojanom Pajtićem, kao i da je pokazao stručnost u oblasti energetike.

Simić je potvrdio da je izabran na predlog te stranke, ali nije želeo da daje izjave do zvaničnog imenovanja na funkciju.

On tvrdi da njegov izbor nije politički motivisan kao i da je zamrznuo članstvo u Karićevom Pokretu ''Snaga Srbije''. Podsetimo, Simić je kao kadar Karićeve stranke bio potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine, a pre toga je godinama bio direktor BK televizije.

  • hmm

    05.11.2010 14:36
    Znaci bitno je to ko ima iskustva u saradnji sa Pajticem. Cudi me sto onda nisu umesto Simica predlozili Varicaka ili mozda za njega cuvaju neku latentniju funkciju?

    http://www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=217&cl=16
  • emanon

    04.11.2010 22:42
    Vidi, vidi kako se ovo lepo rimuje a jos uz to i nije daleko od istine.

    Liga = Ljiga
    Ligas = Ljigas
    Ligasi = Ljigasi

    Pa ko moze da veruje jednom Likoti koji se stidi svog porekla i lazno deklarise kao vojvodjan.
  • ex-član, ex-glasač

    04.11.2010 12:12
    http://youtu.be/JnWu18KLRt4
    Pacifistička, multikulturalna i prepoštena LSV u koaliciji sa SPS, SPO, Majom Šešeljevskom i Karićevim zanosačem.

    Čanak je te iste na mitinzima 2000. nazivao đubrad, zlikovci, gamad i sl.

    "Sa kim si onakav si" - kaže stara poslovica.

    http://www.youtube.com/watch?v=JnWu18KLRt4


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti