FOTO: Gužva na otvaranju izložbe i koncertu Vladimira Labata Rovnjeva

Na otvaranju izložbe skulptura pod nazivom "Svar omfal - uživo", autor Vladimir Labat Rovnjev izveo je jedinstven koncert u Radio kafeu, u kojem nije bilo mesta ni za stajanje.
Na samom otvaranju, pred mnogobrojnom publikom, koja je znatiželjno čekala da čuje nesvakidašnji koncert, Labat je sa saradnicima svirao na jednom od svojih nadahnutih umetničkih dela. 
 
"Imaćete priliku da premijerno čujete fujare. To je specijalni slovački instrument, taj zvuk su koristili pastiri. Čućete kako fujare neverovatno zvuče. Kada sam čuo prvi put, zaljubio sam se u taj zvuk i odmah naručio sam dve izvorne slovačke fujare, koje su mi nedavno stigle", najavio je autor i izveo premijerno sa saradnicima jedinstvenu melodiju.
 
 
 
Izloženo je šest akustičnih skulptura na kojima može istovremeno da svira više osoba. 
 
"Čast mi je što sam u jedinstvenom prostoru Radio kafea. Prošlo je dovoljno vremena, iza mene su godine rada, 70 godina života. Obratiću vam se muzikom, ne bih previše pričao. Čućete samo deo onog što se priprema za 21. april, na Nomusu, gde ćemo imati celovečernji, koncert, a dva dana pre toga imaćemo retrospektivnu izložbu. Ovo je samo deo od preko 50 raznih skulptura. Ono što je najbitnije jeste da osetite našu dušu", naglasio je autor.
 
Izložba je otvorena do ponedeljka, 12. decembra, a intervju sa Labatom možete pročitati OVDE
 
 
Vladimir Labat Rovnjev (1946) je vajar, slikar, heraldičar, grafičar, kantautor, kompozitor, pesnik i dizajner. Skoro četiri decenije eksperimentiše na relaciji skulptura, poezija, muzika i razvoj duhovne energije.
 
Autor je i učesnik brojnih samostalnih i grupnih izložbi, koncerata u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više nagrada na javnim konkursima i izložbama kod nas i u svetu. Živi i radi na Popovici i Petrovaradinskoj tvrđavi.
 
Njegova izložba je treća po redu u Radio kafeu. Pre Labata svoja umetnička dela izlagali su akademski slikari Pavel Pop i Đorđe Kovačev, a poslednju izložbu u ovom ciklusu, 17. januara, imaće  još jedan poznati novosadski slikar - Đorđe Beara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.