Igić: Smenjen sam iz političkih razloga

Smenjeni zamenik gradonačelnika, Saša Igić, kaže za Radio 021 da su razlozi za njegovu smenu bili politički, kao i da je ona rezultat promena odnosa snaga u gradskoj Skupštini.

Smenjeni zamenik gradonačelnika, Saša Igić, kaže za Radio 021 da su razlozi za njegovu smenu bili politički, kao i da je ona rezultat promena odnosa snaga u gradskoj Skupštini.

On je istakao da ne podržava koaliciju svoje stranke sa Narodnom partijom Maje Gojković.

Kako je naveo, on je na izbore izašao u okviru koalicije "Za evropsku Srbiju", kao protivnik stranke bivše gradonačelnice. "Mislim da će vreme najbolje pokazati kako će ova koalicija funkcionisati, a za godinu dana i nešto više biće izbori, proveriće se volja građana", rekao je Igić.

Igić ističe da je spekulacije o svojoj smeni sa mesta zamenika gradonačelnika i predsednika Gradskog odbora G17+ pratio iz medija, kao i da nije dobio nikakvo obrazloženje za svoje razrešenje. Podsetimo, na mesto zamenika Igora Pavličića, odlukom Skupštine grada, došao je Igićev stranački kolega Zoran Mandić.

Bez prelaska u javno preduzeće

Igić je za 021 demantovao da će preći da radi u jedno od javnih preduzeća. On je predao zahtev da mu se u narednih šest meseci, po prestanku važenja mandata, isplaćuje zarada na koju ima pravo na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi.

Taj zakon propisuje da gradonačelnik i njegovi zamenici moraju da daju ostavku na svom radnom mestu kada stupe na ovu funkciju. Međutim, nakon što napuste to mesto, imaju pravo da primaju zaradu još šest meseci posle toga.

Kako je Igić rekao, za sada ne zna da li će nastaviti da se bavi gradskom politikom. "Za moje dalje angažovanje, iskreno da vam kažem, još nisam sasvim siguran, ali u svakom slučaju, oglasiću se po tom pitanju", kaže on.

Igić je rekao da postoji mogućnost da posle isteka tog polugodišnjeg perioda počne da predaje na Novosadskom univerzitetu. Podsetimo, on je smenjen sa mesta zamenika gradonačelnika na predlog svoje partije G17+ i Demokratske stranke. (A.F.)

  • 04.11.2010 21:41
    Kako dosao tako i otisao.
  • dada

    04.11.2010 19:10
    Je l' Amerika na vidiku?
    Ko se politikanstva hvata, od politikanstva i pogine. Il’ tako nekako beše?
  • Lajčika

    04.11.2010 13:53
    @Markoni
    Kako je vaša gospođa mama?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.