Papić: Politikantska igra

Bivši direktor "Elektrovojvodine", Tomislav Papić, kaže da je učinjeno sve kako bi se ovo preduzeće predalo Ligi socijaldemokrata Vojvodine.      

Bivši direktor "Elektrovojvodine", Tomislav Papić, kaže za "Blic" da je učinjeno sve kako bi se ovo preduzeće predalo Ligi socijaldemokrata Vojvodine.

Prema njegovim rečima, za smenu je saznao tri dana pre nego što je objavljena, a on smatra da je rezultat političkog potkusurivanja. Papić naglašava da je sramota što je nakon 30 godina rada postao predmet politikantstva.

Sa druge strane, u Ligi odbacuju ovakve spekulacije. Prema rečima potpredsednika stranke, Bojana Kostreša, ova partija nije dovoljno moćna da može da utiče na smene direktora, kao i da su Papićevog naslednika predložili zbog stručnosti, a ne zbog političke trgovine.

Kostreš kaže da je odluka o smeni doneta u vrhu Elektroprivrede Srbije i da nije kompenzacija za neprotivljenje Lige ulasku Maje Gojković u gradsku vlast.

Posebno je interesantna činjenica da je LSV, kao stanka koja se najoštrije zalaže za lustraciju i raskid sa prošlošću, predložila na mesto direktora Tihomira Simića, nekadašnjeg visokog funkcionera Pokreta snaga Srbije.

Tomislav Papić radi u "Elektrovojvodini" već 32 godine. Kada je pre godinu i po dana došao na mesto direktora, ovo preduzeće je imalo gubitak od milijardu i četiristo miliona dinara, a sada funkcioniše sa dobiti od preko dve milijarde i od EPS-a potražuje dugovanje od 3,5 milijardi dinara.

Novi direktor "Elektrovojvodine" je završio Vojnu akademiju, a do sad je bio zaposlen u raznim preduzećima Bogoljuba Karića, od "Bel Padžeta" do mesta generalnog direktora BK grupe.

  • Pop

    04.11.2010 09:18
    Drugo: Nije to nikakav "Moj" Bojovic. Ko radi u Toplani, nemam pojma, ni koja je struktura zaposlenih. Ne radim u toj firmi, niti radim u bilo kom komunalnom ili javnom preduzecu. Radim u nauci, a o kadriranju u javnim preduzecima mislim verovatno isto sto i Vi. Elem, posredno poznajem coveka, a izrekli ste nekompletnu informaciju pa sam reagovao. Znam recimo i Papica..
  • Pop

    04.11.2010 09:14
    Mislim da je magistrirao 2007. ili 2008. na FAM-u. Iskreno, ne znam koja mu je bila tema. Znam da je u Rafineriji radio preko Revnosti, i da ga je upravo Rafinerija poslala na FAM na postdiplomske jer su mislili da ga prime za stalno, ali se to nesto izjalovilo. Ne znam kako se obreo u Toplani. Inace mislim da ja na Istoriji diplomirao sa prosekom negde oko 9. Znam ljude koji znaju doticnog i znam npr.da je svo vreme studija radio privatno sa ocem, uglavnom neku "fizikaliju". Ako mislimo na izvesnog Zorana Bojovica.
  • @Pop

    04.11.2010 06:20
    Nemate pojma, ili ???
    Ili nemate pojma, ili prosipate maglu.
    Ima taj Vas Bojovic srednju skolu, to je tacno.
    Zavrsi istoriju. Nagistrirao je, kazete, a ne kazete ni gde ni kada. Koje mu bese tema ya magistarski rad? A sada radi... sta_
    Ako vec insistirate na kompletnosti podataka onda se ocekuje da ovo sto nedostaje saopstite javnosti.
    Mozda bi to bilo korektno. Ne zbog nas koji znamo, nego zbog onih koji ne znaju.
    Kad to budete saopstili onda pokusajte jos da kazete i sta je od tih silnih fakulteta i magistrature i gde zavrsio onaj sto je bio pre njega (Popic) i gde ga sada skloniste. A i zasto. Sto se libite da objavite kompletne podatke o strukturi yaposlenih, pogootovu tih silnih rukovodilaca kojih imate bar cetrdeset, ako ne i kojeg vise? Sta su i gde radili?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti