Grejanje poskupljuje 30%

Grejanje i topla voda skuplji su za 30 odsto.

Grejanje i topla voda su skuplji za 30 odsto.

Gradsko veće je, posle višemesečnog oklevanja, odobrilo povećanje cena koje je tražila "Novosadska topalana", a znatno veće račune Novosađani mogu očekivati od sledećeg meseca. Skoro svi s kojima smo razgovarali nezadovoljni su ovakvom odlukom gradskih vlasti.

Iako je letos tražila poskupljenje za 15 odsto, Toplana je u ponedeljak, nakon što je objavljeno da će do poskupljenja doći u Beogradu, uputila novi zahtev za povećanjem cena od 30 odsto, koji je Gradsko veće ekspresno usvojilo.

Portparolka Toplane, Jelena Vujin, kaže za Radio 021 da se cena grejanja nije menjala od januara 2009, a da je gas poskupeo za više od 50 odsto u odnosu na prošlu godinu. "Ističemo da je odobrena korekcija cene operativni minimum, posebno imajući u vidu da se sve toplane u Srbiji nalaze u nezavidnoj situaciji i u kojima će cena grejanja biti povećana od 25 do 40 odsto. Prva toplana u nizu sa odobrenim povećanjem cene grejanje je beogradska, čiji će potrošači ubuduće takođe imati za 30 odsto više račune", kaže Jelena Vujin.

Dodajmo da je Gradsko veće odobrilo ovo poskupljenje iako su pre oko mesec dana za Radio 021 u kabinetu gradonačelnika rekli da bi jedini razloga za usvajanje ovog zahteva bilo najavljeno poskupljenje gasa. Tada nam je rečeno da će Gradsko veće tek nakon zvaničnih potvrda o poskupljenju gasa razmatrati povećanje cene grejanja, uz prethodno konsultovanje s gradskim vlastima u drugim većim gradovima Srbije. (D.S.)

  • vladica

    03.06.2012 19:47
    grejanje
    obavezno blindiranje radijatorskih ventila neplatisama
  • Pop

    08.11.2010 12:54
    Pa i ja bih voleo kao "Covek seljak" da imam meso po njegovim cenama. Njega svinjski but i krmenadla sigurno ne kosta kao mene. A ni jaje, povrce... Uostalom brate, ako drzis svinje ulozi na grejanje na bio masu. Na kucu stavi solarne celije... Ima resenja koliko hoces. Ali ti si seljak koliko sam i ja astronaut.
  • Gari

    07.11.2010 21:57
    Ljudi
    Nemoguce je da nesto poskupi trideset posto!! Ej, 30%!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti