Dveri: Umesto za kićenje Novog Sada, novac trebalo dati u humanitarne svrhe

Grad Novi Sad neracionalno troši novac poreskih obveznika, a pretvara se u "Novi Las Vegas", poručio je danas pokret Dveri.
Kako kaže predsednik IO pokreta Aleksandar Tanasković, Grad troši više od 30 miliona dinara na kupovinu nove i obnovu stare novogodišnje rasvete, koja će prvi put biti raspoređena i na periferiji grada.
 
"To sa sobom nosi troškove postavljanja, energije i održavanja. S druge strane, humanitarna akcija Magnet za ljubav za kupovinu magnetne rezonance za prevremeno rođene bebe već više od godinu dana sakuplja sredstva za medicinsku aparaturu. Zbog toga više od 1.000 porodica u Vojvodini mora da ide u druge zdravstvene centre u Srbiji ili čak u inostranstvo. Mislimo da je gradska vlast potpuno izgubila kompas kada je reč o prioritetima i da je ovakvo ponašanje skandalozno", navodi on i pita gde ide novac Novosađana.
 
Kako kaže, Dveri će u parlamentu inicirati pokretanje pitanja sakupljanja novca za akciju Magnet za ljubav.
 
Inače, kako je "Dnevnik" nedavno obelodanio, Pokrajinska vlada trenutno se zalaže da se obezbedi dodatni novac od velikih kompanija i donatora za kupovinu pomenute opreme. Rok koji se spominje za završetak prikupljanja sredstava je oko dva meseca. 
 
Više o akciji Magnet za ljubav čitajte OVDE.
 
A kako je jedna opština umesto da pare potroši na proslavu dočeka Nove godine odlučila da novac da za lečenje bolesnog dečaka, možete pročitati OVDE
  • V

    07.12.2016 18:22
    -
    umesto za Dveri, novac nek ide u humanitarne svrhe
  • humanitarno

    07.12.2016 17:06
    ne postoje veći demagozi od onih koji govore da bi umesto za (ubaciti nasumično) davali pare u humanitarne svrhe. humanitarne svrhe su socijalni problem i treba da se rešavaju na 100 drugih načina. ako nekome trebaju pare zato što ne može kod nas da dobije operaciju na vreme, to znači da sistem zdravstva ne valja, a ne da nije potrebna ulična rasveta. a zašto sistem zdravstva ne valja i kako ga popraviti... razmislite sami.
  • Doktor za nadimanje

    07.12.2016 16:06
    Kad se otvore dveri - "čuje" se jak miris jeftinog populizma...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti