Vlasnici kioska protiv licitacije zemljišta

Ove godine vlasnicima kioska u Novom Sadu ističe petogodišnji zakup i Grad će na licitaciju staviti zemljište na kome se nalaze ti objekti.
Ove godine vlasnicima kioska u Novom Sadu ističe petogodišnji zakup i Grad će na licitaciju staviti zemljište na kome se nalaze ti objekti. Vlasnica kioska za prodaju hrane i predstavnica malih preduzetnika, Slavica Brkić, kaže za Radio 021 da je problem u tome što Grad na licitaciji nudi infrastrukturu koju su zakupci obezbedili.

"Ovogodišnja licitacija dovodi nas u još smešniju situaciju. Mene zanima, odakle gradskim čelnicima pravo da na licitaciju stavljaju nešto u šta nisu uložili ni jedan jedini dinar? Licitacija može biti u "Poslovnom prostoru", gde vi dobijete objekat sa grejanjem i celom infrastrukturom, ili u "Tržnici" koja ulaže u tezge. Za nešto za šta mi je data samo ledina, a ja sam sve izgradila, odakle pravo na licitaciju?", pita se Brkićeva.

Brkićeva još ističe da su u međuvremenu takse podignute za 300 odsto, a Grad trenutno traži i da se zakupnina plati godinu dana unapred, umesto u više rata kao što je bila praksa do ove godine. Takođe, Grad ima pravo da u bilo kom momentu izbaci zakupce iz kioska, ukoliko želi da ovo zemljište privede nekoj drugoj nameni. Zbog toga što je 1996. godine iz ugovora o zakupu izbačena ova stavka, Grad nije dužan da preseli zakupce negde drugde ili nadoknadi štetu.

A od elaborata još ništa

Još nije završen elaborat o budućim lokacijama kioska iako je najavljeno da će to biti urađeno do kraja septembra. Zbog toga još nije poznato koliko će biti kioska i na kojim lokacijama će se nalaziti.

Od Grada smo tražili podatke o tome zašto izrada elaborata kasni, kada se očekuje da će biti gotov i koliko košta izrada, kao i to kolika je taksa koju Grad naplaćuje korisnicima kioska, međutim, kao i mnogo puta do sada, nisu nam obezbedili traženog sagovornika, a odgovori su bili ili nepotpuni ili ih uopšte nije bilo.

  • Dokle vise

    04.11.2010 20:53
    Samo Vas gledamo
    A Futuri, koja je u stecaju i par godina ni dinara nije platila gradu za lokacije se omogucava ponovno zadrzavanje lokacija po pravu preceg. Novog tendera za lokacije nema da bi se omogucilo da Futura zadrzi pozicije. Ko je uzeo proviziju?
  • Dr Petrović

    04.11.2010 16:34
    Sa još više radosti gledam!
    Čelnici su sve alaviji, jasna im je sve veća potreba i glad za novcem, potpuno su u svojim iluzijama , tresnuće o zemlju tako da od njih ima samo krpe da ostanu.
    Nemaju blagog pojma da se igraju sa ljudima koji su sve gladniji, jadniji i očajniji, a to je energija kojoj neće moći da pobegnu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti