Ovog meseca o grejanju po utrošku

Odluka o novom sistemu naplate grejanja po utrošku naći će se na dnevnom redu novembarske sednice Skupštine grada, saznaje Radio 021 u Novosadskoj toplani.
Odluka o novom sistemu naplate grejanja po utrošku naći će se na dnevnom redu novembarske sednice Skupštine grada, saznaje Radio 021 u Novosadskoj toplani.

Portparolka ovog preduzeća, Jelena Vujin, kaže da dodatne analize ukazuju na to da bi potrošači s novim sistemom imali oko 15 odsto manje račune za grejanje. "Dobijeni podaci konkretno i nedvosmisleno ukazuju na to da bi 82 odsto potrošača imalo daleko manje račune, a 18 odsto njih bi imalo račune uvećane za oko pet do deset procenata", rekla je ona.

Merenje potrošnje u svakom stanu ponaosob biće omogućeno građanima koji ugrade potrebnu opremu, a ona košta oko 50 evra po radijatoru. Građanima koji ne žele ili nemaju sredstava da ugrade potrebnu opremu, utrošena energija će se očitavati u toplotnim podstanicama, proporcionalno kvadraturi njihovog stana, u odnosu na ukupnu grejnu površinu zgrade, bez stanova koji su opremu ugradili.

Podsetimo, odluka o novom sistemu naplate grejanja trebalo je da se nađe još na septembarskoj sednici Skupštine grada.

Međutim, gradonačelnik Igor Pavličić je zahtevao da Toplana izvrši dodatne analize, rekavši da rezultati ne daju realnu sliku. On je tada napomenuo da je neophodno da se prvo digitalizuju sve toplotne podstanice u gradu, za šta je potrebno 20 miliona evra, kao i da se ugrade kalorimetri u sve stanove. Takođe, Pavlićić je istakao da je potrebno naći način da i potrošači koji ne pređu na novi sistem uštede, a kao primer je naveo toplotnu izolaciju.

  • emanon

    06.11.2010 17:35
    Ma kakva naplata prema utrosku. Cim toplana reklamira nesto na cemu ce gradjani ustedeti mora da je neka teska prevara sa njihove strane.
  • Isidora

    05.11.2010 16:51
    @Juliet's Muffin
    U pravu ste, ko god da ste... Sigurna sam da kada bi učesnici Farme izjavili u njihovim specijalnim izdanjima kako je novi sistem obračuna dobar da bi ga tek tada svi hvalili.
  • ceca

    05.11.2010 16:33
    Sami su rekli da je to nemoguce,jer je kompletan sistem trnutno preskup.Ja stvarno nerazumem ovo kratkotrajno pamcenje.Od svega je naj bolja provala sam platis i svaki mesec ti neko ulazi u kucu,al ce tu biti sr....! Koja budala ce nekoga da pusti u svoju intimu,da li ce se pojaviti prevaranti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti