Inspekcija utvrdila da četvrtina zaposlenih radi na crno

Odeljenje inspekcije rada u Novom Sadu prošle godine je od ukupno 8.860 radnika zatečenih na radu utvrdilo da je četvrtina, njih 2.207, bila angažovana na crno bez ugovora.

Najviše neprijavljenih radnika otkriveno je u proizvodnim pogonima, ugostiteljstvu i zanatskim delatnostima.

- Posle ovih nadzora, radni odnos u skladu sa zakonom zasnovala su 2.132 radnika ili oko 97 odsto onih koji su radili neprijavljeno - kaže za Novosti načelnica inspekcije Ljiljana Stojšić.

Neprijavljeni radnici su u Južnobačkom okrugu uglavnom pronalaženi u Novom Sadu, Vrbasu, Bačkoj Palanci, Bečeju i Temerinu.

Inspekcija je takođe podnela i 168 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslodavaca ili odgovornog lica, kao i 137 prekršajnih naloga zbog neprijavljivanja radnika u 2017. godini.

  • Stari

    15.01.2017 01:03
    Poslodavci ili robovlasnici vecinom su neposteni ljudi,eksploatisu maksimalno radnika.Sluze se laznim obecanjima prilikom razgovora za posao.Kasnije sve vise dolazi do izrazaja njihova prava priroda pohlepnog coveka i prevaranta.Cast izuzecima.Verujem da je broj ljudi koji rade neprijavljeni mnogo veci od podataka inspekcije.
  • Nije istina

    13.01.2017 12:59
    nije istina radi i 50 posto
  • Sat

    13.01.2017 11:31
    Pa Vučić kaže da se sve radi po zakonu i da nam je bolje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti